Svaštara

Retrogradni Merkur je do 15. septembra u svom osvajačkom pohodu i ovih 5 znakova su na najvećem udaru

Merkur nam stalno daje materijal za izgovore.

Astrologija -Ilustracija / Tvojastrolog.com

Broj retrogradnih planeta u avgustu i septembru obara sve rekorde – nakon Merkura, Uran kreće retrogradno 29. avgusta, Jupiter 5. septembra, što nam ukupno daje čak sedam retrogradnih planeta!

Svemir nas doslovno pritiska težinom svih tih džinova, kao da govori: „Prvo riješite probleme s prošlošću, a tek onda ću vam donijeti medenjake vezane uz vašu budućnost.“

To znači da će samo jedan Mars, kao vladar „Čvora budućnosti“, pomjerati naš život naprijed i cijeli septembar stoji u znaku Vage.

Ali ironično, „Čvor prošlosti“ sada se kreće duž Vage, koja takođe ima retrogradni veo.

Odnosno svuda ćemo biti okruženi bivšim partnerima, ljubavnicima, kao i snovima, planovima i dostignućima koja smo jednom davno napravili.

Uprkos tome, Sunce i Mjesec samo u skladu idu naprijed, osvjetljavajući nam put. Zato slušajte svoju intuiciju (Mjesec) i vjerujte onome što vam srce pjeva (Sunce). To će vam omogućiti da u svoj život pustite ono što će vas usrećiti!

Merkur je retrogradan do 15. septembra i sigurno će vratiti u naše živote ne samo bivše ljubavi, nego će nas i natjerati da preispitamo planove za budućnost s onima koji su sada s nama, piše Zadovoljna.

Djevica

Retrogradni Merkur će se kretati kroz vašu prvu kuću, ali će uticati na odnose u vašoj natalnoj karti.

To znači da ste odlučili promijeniti poziciju u vezi, možda prestati igrati ulogu prve violine i “pomaći” svoju romansu.

Merkur je vaš vladar i sljedeći svoj znak prisiliće vas da se fokusirate na sebe, svoj izgled i ono što želite kao cilj u životu.

Činjenica je da u vašoj karti on takođe kontroliše vašu kuću svrhe i statusa, što znači da možete preispitati svoj bračni status, promijeniti svoju sudbinu generalno.

Zapamtite da se Saturn trenutno kreće kroz vaš sektor braka, što može doneti razvod ili novi brak, koji će trajati mnogo, mnogo godina.

Ribe

Retrogradni Merkur kreće se kroz vaš kvadrant odnosa, doslovno vas tjerajući da preispitate svoj brak ili čak ponovno posjetite bivšeg partnera.

Na primjer, zbog činjenice da imate teško razdoblje u životu i sada vam je potrebna njegova pomoć.

Najvjerojatnije će nekoliko vaših bivših obožavatelja kontaktirati sa vama pre 15. septembra i svi vam mogu ponuditi susret ili započeti aktivno dopisivanje.

Osim toga, do 15. septembra Merkur će vas terati da preispitate s kim živite.

I moraćete preispitati svoj odnos, pitajući se koliko njegovi zahtevi odgovaraju onome što želite za sebe u budućnosti.

Strijelac

Retrogradni Merkur može ozbiljno promijeniti vaš status i vratiti vam titulu slobodne osobe.

Najvjerovatnije ćete odlučiti da revidirate predbračni ugovor ili se vratite na oblik odnosa koji ste imali davno prije.

Na primjer, ako ste pre živeli odvojeno, možete ponuditi partneru da se preseli od vas na drugo mjesto.

Takođe, Merkur može vratiti u vaš život osobu visokog statusa, s kojom eventualno možete stupiti u brak sljedeće godine.

Bik

Retrogradni Merkur može vas podstaći da pišete bivšem partneru ili će vam se on javiti i ponuditi da razriješite svoja osećanja.

Najverovatnije vas možda pokušava zavesti ili će vam aktivno pomoći promijeniti nešto u životu.

Na primer, saznat će da ste sada nesretni i doslovno će vas „izvući“ iz neuspešne romanse.

Osim toga, bivši partner vam može predložiti da zajedno odete na putovanje.

Ili ćete sami otići na put i tamo upoznati tu osobu, što će vam na kraju podići samopouzdanje jer će vam se činiti vrednom osobom.

Vodolija

Retrogradni Merkur pružiće vam najzabavniji romantični mjesec – vratit će vam bivše ljubavnike i intimne partnere u život.

To znači da se s jednim od njih možete vratiti u strastvenu vezu, ali najvjerovatnije samo zbog stambenog pitanja.

Na primjer, vaša kuća će biti renovirana i vaš bivši partner će vam ponuditi da živite s njim u tom periodu, što će na kraju, naravno, donijeti obnovu strasti.

Takođe, retrogradni Merkur može vas natjerati da se vratite psihologu kako biste riješili sve komplekse ili strahove povezane sa otvorenošću u vezi.

Vjerovatno ćete doći do zaključka da treba da se vratite u vaše djetinjstvo kako biste razmotrili događaje koji su uticali na vas, a koji vas sada sprečavaju u izgradnji odnosa poverenja, piše LUFTIKA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh