Svaštara

Ovo su najveće greške zrelih žena prilikom pokušaja prilagođavanja ‘standardima’ muškaraca: ŽENE KOJE OVO RADE POSTAJU OČAJNE I NESRETNE

Pritisnite kočnicu, zaustavite to vozilo koje vas vozi u totalni očaj. Okrenite se ka sebi i svojim željama!

Naše žene iz dana u dan žive u modu pregorijevanja: šminkaju se, farbaju obrve, nadograđuju trepavice, odlaze u teretanu i ko zna šta još kako bi zadržale svoju seksipilnost i dobar izgled. I sve to čine kako bi bile prihvatljivije u očima drugih ljudi.

A ako si žena koja po cijeli dan nosi punđu na glavi i izlazi iz kuće nakon što nabaci na sebe bilo šta od odjeće – Onda se smatra da te niko neće željeti. Često ta „briga o sebi“ znači „ugađanje željama muškaraca“. Ovakav pristup je veoma iscrpljujući.

Toliko iscrpljujuće da počinju da pregorijevaju. Čini se da se žene odriču stvari koje vole kako bi se drugima dopale. Zar to nije strašno? Odričemo se sočnog komada pice, ljenčarenja uz tv, izlazaka bez šminke – i sve to kako bi smo drugima bile prihvatljivije.

Sve to što volimo zamjenjujemo nekim manje zanimljivim stvarima koje nas čine “boljima” ili “ljepšima”. Tako naše lijepe i požrtvovne žene hodaju okolo isfrustrirane i nezadovoljne. Ali su ipak odlučile prihvatiti biti takve jer se “isplati”.

Hodamo u neudobnim štiklama, gnječimo unutrašnje organe steznicima.. Sve kako bi drugima bile poželjne. Čine sve da ugode drugima umjesto da brinu o svom zdravlju, ugađaju sebi i uživaju. Briga o sebi počinje tako što radite ono u čemu uživate i što mislite da je dobro za vas – ali zbog vas! Ne zbog drugih.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh