Svaštara

Patite i plačete: 10 načina kako da povratite ljubav bivšeg partnera

Ponekad, poslije određenog vremena od raskida, može da se dogodi da shvatite da ste pogriješili i da želite da ispravite grešku

Ljubav - screenshot

Poslije nekoliko sedmica ili mjeseci razdvojenosti, samo jedan pogled na staru ljubav uzburkao vam je stara osjećanja. Niste jedini.

Ponekad, poslije određenog vremena od raskida, može da se dogodi da shvatite da ste pogriješili i da želite da ispravite grešku i vratite se strasti koju ste imali sa bivšim partnerom.

Ipak, niste sigurni kako da započnete proces “povratka”, zbog čega “pinkvilla.com” nudi savjete, kako u tome laške da uspijete.
Samorefleksija

Razmišljanje o razlozima raskida je ključni prvi korak kada pokušavate da se vratite sa bivšim. Budite iskreni prema sebi i ispitajte svoje postupke, ponašanja i obrasce koji su možda doprinijeli razdvajanju.

Ova samorefleksija vam omogućava da identifikujete oblasti na koje je potrebno usredsrediti.
Razvijte strateški pristup

Ako ste nedavno naletjeli na partnera u klubu ili na nekom društvenom okupljanju poslije dužeg vremena i ponovo počeli da osjećate leptiriće, potreban vam je plan da razgovarate sa njim.

Započnite razgovor laganim temama kako biste stvorili ugodnu atmosferu. Ovo olakšava interakciju i omogućava postepeno ponovno povezivanje.

Važno je da izbjegnete da ih preplavite ili odmah uđete u intenzivne diskusije. Međutim, ako ste bili u komunikaciji, usredsredite se na diskusiju o temama u kojima bi oni mogli da uživaju.

Izbjegavajte osjetljive teme koje bi ih lako uznemirile.
Poboljšate komunikaciju

Povratak bivšeg zahtijeva otvorenu i iskrenu komunikaciju. Pobrinite se da podijelite više o svakodnevnom životu. Na ovaj način možete produbiti vezu.

Budite ranjivi i transparentni u pogledu svojih emocija i onoga što se nadate da ćete postići ponovnim povezivanjem. Pokažite empatiju prema njihovoj perspektivi.
Izvinite se i popravite se

Ovo je važan korak kada pokušavate da se vratite bivšem. Preuzimanje odgovornosti za greške koje ste napravili tokom veze i iskreno izvinjenje može pokazati vašu spremnost da se promijenite. Razmislite o svojim postupcima koja su možda doprinijeli povredi ili bolu koju je doživio bivši.

Priznajte uticaj svojih postupaka i iskreno se izvinite za eventualnu štetu.
Ne žurite u fizičku vezu

Očigledno, sa porastom hormona i novim osjećanjima, bilo bi teško odoleti uskakanju na krevet. Ali važno je prvo dati prioritet emocionalnoj vezi i ponovnoj izgradnji povjerenja prije nego što započnete fizičku vezu.

Zapamtite, kada pokušavate da vratite bivšeg, strpljenje i emocionalna veza su ključni.
Pokažite istinsku brigu i podršku

Kažite im da vam je iskreno stalo do njihovog opšteg blagostanja i da ćete uvijek biti tu za njih. Budite podrška u izazovnim vremenima tako što ćete ponuditi uho za slušanje i pružiti utjehu i ohrabrenje.

Time ćete im pomoći da izliječe sve rane ili sukobe iz prošlosti.
Oživite stara srećna sjećanja

Ovo je odličan način da podsjetite bivšeg na srećna vremena koja ste dijelili.

Podijelite priče i uspomene koje ističu smijeh, ljubav i posebne trenutke koje ste doživjeli kao par. Navedite viceve, značajne prekretnice ili nezaboravne avanture koje ste imali zajedno. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh