Svaštara

Rende ima jednu skrivenu funkciju: Veoma je korisna, a mnogi za nju nisu ni čuli

Jedna žena je u privatnoj grupi na Fejsbuku podijelila fotografije na kojima se vidi kako se rende može koristiti i za sječenje, pa je priznala da se osjećala glupo jer nije znala za ovu skrivenu caku, prenosi Dejli mejl.

renda - Novi

,,Mlađa kćerka me je pitala da li znam da se kraj rende koristi za sječenje. Navodno zbog ove funkcije je kraj rende obično oštar“, napisala je u svojoj objavi koja je brzo prikupila hiljade lajkova i komentara.

Izgleda da skromno i jednostavno ručne rende imaju višestruku namjenu i da se zadnji dio može koristiti i kao nož za sječenje sira i povrća.

Mnogi su bili iznenađeni ovom cakom i priznali su da nikada nisu primijetili ovaj detalj.

„Imam 59 godina, kuham cijeli život i nisam ovo znao“, „Zbog ovoga sam otišla u kuhinju da potražim rende, da izgleda da sam i ja pomalo glupa“, samo su neki od komentara iznenađenih gurmana, piše Krstarica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh