Svaštara

Ovo su godine u kojima su žene najsklonije prevariti partnera

U društvu još uvijek postoje različita mišljenja o muškoj i ženskoj prevari, i dok će se momke opravdati jačim spolnim nagonom ili time da ga je neka žena zavela, za žene kažu da su ‘bezosjećajne razarateljicama obitelji’

Žena - Flickr.com

Studija napravljena u Nizozemskoj pokazala je da oko 15 posto udanih žena barem jednom prevari svoga supruga, dok to isto učini oko 20 posto muškaraca.

Uspješne žene s visokim primanjima spremnije su koketirati i upotrijebiti “ženske” čari kod muškaraca, a istraživači smatraju da je razlog tome više samopouzdanja, liberalniji pogledi i više prilika za prevaru nego kod žena odgojenih u tradicionalnom “duhu” i sa slabije plaćenim zanimanjima.

– I kod žena i kod muškaraca moć djeluje kao afrodizijak, a pogrešna je pretpostavka da žene zbog preljuba osjećaju više krivnje, čak štoviše, one nakon preljuba imaju manje grižnje savjesti – kazao je voditelj studije, profesor Joris Lammers sa Sveučilišta Tilburg.

Religioznost i moralna uvjerenja nisu ni izbliza toliko povezani sa spremnošću pojedinca da prevari svog stalnog partnera, kao što su to prilika, mogućnost i moć.

Osim toga, istraživanje je utvrdilo da su rane 30-ete godine najčešća životno doba u kojima žene varaju, a to objašnjavaju smanjenom plodnosti i fokusiranjem na seksualne aspekte odnosa, po kojima muškarce ne prosuđuju na principu “bi li bio dovoljno dobar otac mojoj djeci”.

Britanska kolumnistica Diana Appleyard naglašava kako u društvu još uvijek postoje različita mišljenja o muškoj i ženskoj prevari, i dok će se muškarca opravdati jačim spolnim nagonom, iskorištavanjem prilike, pa čak i do toga da ga je neka žena zavela, žene koje varaju proglašavaju se proračunatima i bezosjećajnima, kao i “razarateljicama” obitelji.

Ona smatra kako je po pitanju vjernosti, manje važan spol ili obrazovanje, već isključivo karakter i mogućnosti koje se čovjeku pružaju, a motiv je najčešće sebičnost i kratkotrajni užitak. prenosi 24sata


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh