Svaštara

Trik za BRZO RJEŠAVANJE OSA koji sigurno niste znali! Od ove tekućine padaju k’o kruške

Vjerovatno ste nekada doživjeli ubod ose i pretpostavljamo da se tako nešto dogodilo baš preko ljeta.

Osa - pressmediabih.com

Iako je bolje spriječiti njihovo pojavljivanje, ako se ipak nađete s gnijezdom na kući, postoji mnogo kreativnih načina da ih se riješite kako biste ponovno mogli bezbrižno uživati u ljetu.

Oprez prije svega

Prije svega, budite oprezni prilikom rješavanja osa. Imajte na umu da ako koristite sprej i ako ga usmjerite prema njihovom gnijezdu, on neće dovoljno brzo djelovati, a ose će se uznemiriti i raspršiti okolo. Ista stvar će se dogoditi ako pokušate ukloniti osinjak štapom ili ga dotaknuti bilo kako. Zapravo je pravilo vrlo jednostavno, osa vas neće napasti ako vi ne napadnete nju.

Jedna takva metoda kruži TikTokom. Stavite benzin u posudu koji prilično brzo guši ose, što vam omogućuje sigurno uklanjanje gnijezda.

Video pogledajte OVDJE.

Naravno, vrijedi napomenuti da njihovo ubijanje nije najidealnije rješenje, ali ako ste u nevolji i pri ruci imate samo benzin za svoju kosilicu, čini se da ova pouzdana tehnika zapravo djeluje.

U ovom videu mogu se vidjeti hrabra mama i teta korisnika TikToka @breaunasky kako koriste nešto što izgleda kao čaša za vino napunjena s nekoliko centimetara benzina na dnu. Hrabra mama zatim pokriva staklenom posudom gnijezdo, a isparavanje benzina brzo mame ose van.

Ako ste dovoljno hrabri da ovo isprobate kod kuće, trebali biste nositi rukavice, zaštitu za oči i masku kako biste izbjegli udisanje benzina. Uklonite gnijezdo tek kada ste sigurni da su sve ose iz njega izašle.

Također možete isprobati jednu od ovih metoda u nastavku.

Posadite biljke čiji miris odbija ose

Ose nikako ne podnose miris eukaliptusa, mente i pelina. Stoga, ako imate dvorište posadite ove biljke oko mjesta gdje inače sjedite i oko mjesta gdje inače roštiljate i pripremate hranu.

Napravite sprej od kojeg će bježati

Potrebno vam je eterično ulje geranije, limuna i klinčića, malo vode i malo deterdženta za suđe. Pomiješajte sve to u jednu bočicu koja ima sprej. Zatim nasprejajte sva mjesta na koja inače dolaze.

Postavite im zamku

Ako trenutno imate problem s osama, napravite im zamku koju ćete kasnije ukloniti. Potrebna vam je jedna plastična boca, 4 čaše vode, jedna čaša octa, pola šoljice šećera i kora od banane. Sve to dobro pomiješajte u boci i na njoj napravite mali otvor ili samo maknite čep. Ova će ih mješavina privući do te mjere da će ući u bocu, piše Jutarnji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh