Svaštara

STUDENTICA UPOZORAVA SVE VOZAČE: JEDAN PREDMET ME SKORO KOŠTAO ŽIVOTA!

Zahvaljujući sistemima koji štite putnike u vozilima, smanjene su ozbiljne posljedice nesreća.

studentica - hayat

Današnji su automobili mnogo sigurniji nego što su bili prije deset godina. No, unatoč poboljšanjima sigurnosnih sustava, ponekad posljedice koje trpe putnici nakon nesreće ovise o sreći ili lošim odlukama.

Jeena Panesar, mlada studentica Univerziteta u Derbyju oporavlja se nakon saobraćajne nesreće koju je doživjela 24. januara.

Sada, nakon što se oporavila od povreda, prisjetila se traumatičnog iskustva koje je proživjela i ispričala da joj je kopča za kosu – tako čest predmet na ženskoj kosi – zamalo okončala život.

Doktori Queen‘s Medical Centera u britanskom Nottinghamu potvrdili su da je zbog kopče za kosu koju je nosila u trenutku nesreće zadobila posjekotinu dugu 30 centimetara od lijeve obrve do zatiljka, koja joj je umalo usmrtila:

Želim savjetovati ljudima da skinu svoje kopče prije vožnje, jer sam zabrinuta da bi se to moglo dogoditi drugoj osobi. Imala sam puno sreće, ali ne želim da iko drugi riskira prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh