Svaštara

Genijalni trik za dubinsko čišćenje toaleta: Bakterije i loši mirisi nestaju u sekundi

Pitate se kako da dubinsko očistite svoj toalet? Imamo ono što vam treba! Zahvaljujući ovom genijalnom triku, moći ćete da temeljno očistite WC šolju bez upotrebe štetnih hemikalija.

Čišćenje - Pexels/Karolina Grabowska

Dubinsko čišćenje toaleta ponekad može biti složen zadatak, ali zahvaljujući ovom genijalnom triku, sada imate brz i efikasan način da to uradite. Ovo je odlično rješenje za one koji žele da održavaju svoje toalete čistim i dobro održavanim. Sa ovim jednostavnim kućnim savetima, moći ćete to da uradite brzo i lako, bez upotrebe skupih hemikalija ili alata.

To je veoma efikasan metod koji se može redovno primjenjivati kako bi vaš toalet bio čist i bez mirisa. Važno je da odvojite vrijeme da očistite dasku, šolju i ivicu toaleta kako biste spriječili nakupljanje prljavštine i izazivanje neprijatnih mirisa.

Pored toga, ekonomičan je jer ne zahtjeva kupovinu skupog proizvoda za čišćenje. Takođe, ekološki je prihvatljiv jer ne sadrži nikakve štetne hemikalije koje bi mogle biti štetne po zdravlje.

Konačno, štedi vrijeme i trud jer ne zahtjeva mnogo vremena ili truda da bi se postigao zadovoljavajući rezultat. Sve u svemu, korišćenje ovog trika je veoma korisno i može vam pomoći da vaš toalet bude čist, svež i bez mirisa.

Kako primijeniti ovaj trik?

Da biste primijenili genijalni trik za čišćenje toaleta, morate slijediti nekoliko jednostavnih koraka. Prvo, potrebno je da isperite toalet toplom vodom i u njega stavite kašiku tečnosti za pranje sudova i malo sode bikarbone.

Zatim ostavite smješu da deluje oko sat vremena. Nakon toga ćete morati da izribate zidove toaleta sunđerom i odgovarajućim sredstvom za čišćenje. Po potrebi možete koristiti i dezinfekcioni proizvod. Kada to učinite, morat ćete ponovo da isperite toalet toplom vodom i osušite ga papirnim ubrusom.

Na kraju, evo nekoliko korisnih savjeta za optimizaciju rezultata:

Uvijek koristite odgovarajuće proizvode kako ne biste oštetili površine.
Redovno čistite toalet kako biste spriječili nakupljanje prljavštine.
Koristite antibakterijski sprej da biste ubili bakterije i sprečili stvaranje neprijatnih mirisa.
Dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja u rezervoar za toalet kako biste prirodno eliminisali loše mirise.

Kako izbeći neprijatne mirise u toaletu?

Redovna i pažljiva upotreba toaleta je najbolji način da izbegnete neprijatne mirise. Važno je da uvijek perete ruke nakon korišćenja toaleta i da redovno čistite činiju odgovarajućim proizvodima.

Takođe se preporučuje dezodorisanje toaleta aerosolnom sprejom, koja odmah maskira neprijatne mirise. Još jedan efikasan trik je da dodate alkoholno sirće u WC šolju i ostavite da odstoji nekoliko sati prije nego što je isperite.

Za aromatičan efekat možete dodati i nekoliko kapi eteričnih ulja. Eterična ulja su poznata kao odličan prirodni način za uklanjanje loših mirisa i pružanje osjećaja blagostanja.

Na kraju, možete koristiti toaletnu četku da očistite WC šolju i uklonite svu prljavštinu. Zatim se toaletna šolja mora isprati i dobro osušiti kako bi se izbjeglo nakupljanje bakterija. Ako primijetite da miris i dalje postoji, uvijek možete da pribjegnete specijalnom dezodoransu za toalet, koji efikasno neutrališe bilo koju vrstu mirisa, piše  Krstarica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh