Svaštara

Ko jednom prevari – Mogao bi opet: 3 koraka koja bi trebali učiniti poslije preljube

Preljuba nije samo stvar izdaje, to je i najveća promjena koja se dešava u čovjekovom životu. Ona nas može ojačati ili srozati do dna, od vas zavisi koje korake ćete poduzeti nakon što vas zadesi.

Svađa - Infpult.info

Čak i ako vidite bezbroj romantičnih filmova u kojima žena oprašta nevjernom mužu ili partneru preljubu nakon što joj kaže par utješnih rečenica, nemojte oponašati ideje fiktivnih likova čija priča ima drugačiju istoriju i drugačije uloge. Oprost nije stvar drugih ljudi, nego vas samih.

Nemojte podleći iskušenju da oprostite nevjeru samo zato što neko drugi kaže da to trebate učiniti. Glupo je nastaviti da se ponašate kao da se ništa nije dogodilo, dok vas to i dalje iznutra izjeda. Odgovor se nalazi isključivo u vama, tu ga i potražite.

Ako ga ne možete posmatrati kao partnera, već svaki pogled na njega vas podsjeća na to šta je učinio i to vas muči – tu nema budućnosti. Ako ga volite, ali jednostavno ne možete preći preko toga šta je učinio ovi savjeti bi vam mogli pomoći da nastavite dalje:

Prvi korak: Spakuj mu torbe. Nemojte da vas zavaraju srceparajuća obećanja da će sve biti bolje. Ljutnja koju imate je normalna, pa i čak zdrava, jer nije dobro potiskivati osjećanja. Morate jasno dati do znanja svom partneru da njegovo ponašanje nije prihvatljivo i opravdavajuće.

Njegov odlazak ne mora biti zauvijek, ali potrebna je bar mala pauza kako biste shvatili šta želite. Drugi korak: Potrebna vam je emocionalna podrška. Tražite emocionalnu podršku od bliskih ljudi bez ustručavanja. Ako vam je neko ne želi ponuditi, to će biti sjajan način da shvatite koji prijatelji nisu pravi.

Ako nemate s kim razgovarati, potražite stručnu pomoć, jer teško je kroz takve trenutke prolaziti sam. Treći korak: Nastavite dalje. Prelaženje preko nevjere je mnogo složenije i teže nego što se čini. Neophodno je oprostiti ne samo svom partneru za ono što vam je uradio, već i sebi jer ste se stalno preispitivali šta nije u redu sa vama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh