Svaštara

Vratite šporetu stari sjaj: Uz ovaj moćan trik temeljno ćete ga očistiti od masnoće za samo 5 minuta

Ako svakodnevno kuhate, poznato vam je da je kuhinju neophodno čistiti skoro svakog dana.

šporert - hayat

Umjesto da koristite skupa kupovna sredstva za čišćenje, trošite novac i širite hemikalije po domu, predstavljamo vam jednostavan način uklanjanja masnoće s kuhinjskih površina, a naročito je djelotvoran na šporetu.

Potrebno je:

nekoliko kapi medicinskog alkohola
tupferi (ili kuglice od vate)
stara četkica za zube

Postupak:

Nanesite alkohol na vaticu, utrljajte po uprljanoj površini i sačekajte nekoliko minuta. Zatim umočite četkicu za zube u alkohol i takođe obrišite prljave dijelove, piše Stvar ukusa.

Nakon toga prebrišite površinu pamučnom krpom ili suvim sunđerom.

Napomena:

Vodite računa da alkohol ne ošteti površinu koju planirate da očistite. Prije čišćenja provjerite na manje vidljivom mjestu da li alkohol ostavlja tragove i da li može oštetiti površinu (ne bi trebalo koristiti alkohol na površini s visokim sjajem ili lakiranim površinama). Iz bezbjednosnih razloga nemojte čistiti alkoholom u blizini izvora toplote, naročito ne smijete čistiti kuhinju njim ako vam je uključena ringla na plin, piše Krstarica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh