Svaštara

Imali ste naporan dan na poslu: Uradite ove stvari kod kuće

Puštanje muzike nakon dolaska s posla daje znak da ste završili taj dan s radnim obavezama

Žena - Kurir.rs

Vrijeme nakon posla je kratko i često ispunjeno raznim obavezama koje morate ispuniti, a koji vas dodatno zamaraju. Stoga nije loše imati rutinu koja će vam pomoći da se opustite i lakše podnesete spremanje ručka ili čišćenje doma nakon posla.

Stručnjaci kažu da postoje stvari koje možete učiniti kako biste iskoristili svoje vrijeme poslije posla te ga učinili zabavnijim do momenta kada odlazite na spavanje neovisno o tome da li živite s partnerom, s djecom ili sami.

Presvucite radnu odjeću
Kao prvi savjet navodi se presvlačenje radne u neku udobniju odjeću kao što je trenirka ili pidžama. Ovo je jedan od načina da svom tijelu signalizirate da ste završili s poslom i da se možete opustiti za večer.

Također, isti efekat se postiže i kada isključite računar ako radite od kuće, jer boravak u radnoj odjeći i upaljen računar mogu održati vaše tijelo u radnom odnosu.

Stvorite rutinu poslije posla kojoj se veselite
Imati rutinu poslije posla je vrlo važno. To vam pomaže da se radujete nakon radnog dana i pomaže vam da se opustite tako da se vaše tijelo i um mogu odmoriti. Ova će se rutina razlikovati od osobe do osobe i trebala bi odražavati ono što vam je potrebno na kraju radnog dana.

Ako ste neko ko žudi za društvenom interakcijom, dodajte to svojoj rutini. Ako trebate tišinu nakon posla, poštujte to. Slušanjem svog tijela i potreba pomoći će vam da shvatite šta trebate raditi. Ako niste sigurni, možete pisati dnevnik ili otići na terapiju, kako bi došli do prioriteta u vašem životu.

Pustite svoju omiljenu pjesmu
Puštanje muzike nakon dolaska s posla također daje znak da ste završili taj dan s radnim obavezama. Ako se osjećate pod stresom nakon dugog dana na poslu, na popis za reprodukciju možete staviti umirujuću klasičnu muziku. Koju god muziku da izaberete, pomoći će vam da se opustite.

Isključite uređaje koji vam nisu potrebni
Ako imate posao na kojem ste cijeli dan na Internetu, gledajte da ga ne koristite kada ste kod kuće. Dakle, stavljanje mobitela u drugu sobu ili sklanjanje laptopa će vam omogućiti da budete prisutniji sami sa sobom, svojim partnerom ili sa svojom porodicom.

Učinite nešto drugačije
I na kraju, učinite nešto drugačije. Ljudi nakon posla često imaju istu rutinu. Da biste se borili protiv toga, trebali biste uključiti neke novosti u svoje radne večeri, a ni to ne mora biti nešto veliko. Možete napraviti večeru zajedno sa svojim partnerom ili pozvati komšiju na druženje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh