Svaštara

Dječaka (2) progutao NILSKI KONJ, a onda se desilo čudo kakvo se ne pamti

Dijete je prebačeno u bolnicu gdje su mu konstatovane samo sitne povrede.

Nilski konj - screenshot/youtube

Nesvakidašnji incident dogodio se u Ugandi kada je dvogodišnjeg dječaka progutao i ispljunuo nilski konj dok se igrao u blizini svoje kuće pored jezera. Pol Iga je bio u ustima nilskog konja na samo nekoliko stotina metara od ivice jezera Edvard u Ugandi, prenose strani mediji.

Srećom, uspaničeni mještanin Krispas Bagonza je bio svjedok incidenta i počeo je da gađa nilskog konja kamenjem u pokušaju da ga zaustavi od namjere da, vjerovatno, pojede dete. Vjerovatno je nilski konj ostao zatečen ovim i povratio je dijete prije nego što se vratio nazad u vodu.

Pol je nekim čudom preživio ovaj jeziv napad, nakon kojeg je odveden u kliniku na liječenje. On je prošao samo sa nekoliko sitnih povreda. Kako se navodi, dječak je prebačen u bolnicu u Bveri, ali je pušten nakon što je primio vakcinu protiv bjesnila.

– Ovo je prvi takav incident u kojem je nilski konj izletio iz jezera Edvard i napao malo dijete. Bila je potrebna hrabrost Kripasa Bagonze, koji je bio u blizini, da spase žrtvu nakon što je kamenovao nilskog konja i uplašio ga, natjeravši ga da oslobodi žrtvu iz usta – prenela je lokalna policija u svom saopštenju.

Procjenjuje se da nilski konji ubiju najmanje 500 ljudi godišnje u Africi, piše Objektiv.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh