Svaštara

Prozori imaju jednu skrivenu caku: Uradite ovo i vaš dom će postati DUPLO TOPLIJI, A RAČUNI ZA STRUJU PUNO NIŽI (VIDEO)

Da li ste znali da prozore možete da podesite na ljetni i zimski režim?

Na kućama i stanovima uglavnom viđamo prozore od PVC stolarije. Ljudi se uglavnom odlučuju za njih, jer je ta vrsta izolacije efikasnija i najbolje zadržava temperaturu unutar doma.

Ipak, ono što mnogi ne znaju jesu dve stvari koje bi značajno mogle da smanje račun za struju tokom zimskog perioda.

O čemu se radi? Prozore možete da podesite na zimski i ljetni režim.

Šta je potrebno da uradite?

Jednostavno otvorite prozor i pronađite šrag na strani na kojoj se nalazi ručica, a zatim ga podesite pomoću inbus ključa. Zavrtanj, uz pomoć inbus ključa, okrenite ka unutra i unutrašnjost doma će vam odmah biti mnogo toplija.

Međutim, neophodno je da budete oprezni i da prozor nikako ne ostavljate tokom cele godine u tom položaju, jer se na taj način gume mnogo brže troše.

U slučaju da ne znate u kom položaju je vaš prozor, to vrlo lako možete da proverite uz jedan jednostavan trik.

Uzmite list papira i pritisnite ga prozorskim krilom. Ukoliko možete da ga izvučete bez problema, to znači da je prozor u ljetnom položaju. Ukoliko ne možete lako da izvučete – vjerovatno je u zimskom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh