Svaštara

Trik pomoću kog će ventilator raditi i hladiti bolje

Stručnjaci otkrivaju – uradite jednu stvar da bi vam ventilator bolje rashladio prostoriju!

Ventilator - Ljepotaizdravlje.ba

Tokom čitave godine većina ljudi jedva čeka toplo, ljetno vrijeme, a onda jedino što očajnički želimo je da se rashladimo. Ljetne temperature na našem podneblju su sve više iz godine u godinu, pa tako većina domova sada ima klima uređaje ili barem ventilatore.

I dok je klima uređaje važno redovno čistiti kako bi dobro hladili, postoji jedna caka koja će imati isti efekat na ventilatorima.Ono što mnogi ne znaju je da zbog jedne greške u korišćenju, ventilatori ne hlade dobro. Stručnjaci iz Delmar Fans-a otkrivaju da bi ove uređaje trebalo podesiti tako da se okreću u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, kako bi bolje hladili. prneosi “Novi“.

Razlog za to je, kažu, sasvim logičan – kada se ventilator rotira na ovaj način, gura hladan vazduh ka podu, rashlađujući prostor.

Jeste li znali za ovu caku?


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh