Svaštara

Zašto muškarci varaju i najljepše žene – Važna kvaliteta koja nedostaje mnogim ženama

Prirodno je da lijepe žene privlače pažnju, međutim lijep izgled, duge noge i lijepe oči nisu ono zbog čega muškarci vole žene.

Sreća - Net.hr

ako je lijep izgled prijatan za oči, muškarčevo srce će uvijek da traga za nečim više. Muškarcu treba žena u kojoj će da pronađe mir, radost i blagostanje. Ukoliko je žena spolja lijepa, a unutra prazna, onda ona dugoročno nema šta da ponudi muškarcu, on će se brzo umoriti od takve žene.

Ukoliko žena ne posjeduje nešto dublje u sebi, neku energiju koju može da podijeli sa muškarcem on će se osjećati usamljeno. Zašto muškarci varaju čak i one najljepše žene? Odgovor je jako jednostavan: zato što nije sve u izgledu.

Koje kvalitete muškarci cijene i traže kod žena? 1. Privlačnost, šarm i sposobnost da žena lijepo izgleda 2. Dobar smisao za humor 3. Samopouzdanje 4. Sposobnost slušanja 5. Ljubaznost i predusretljivost 6. Održavanje domaćinstva 7. Korisnost

Redoslijed kvaliteta nije napisan po važnosti. Dakle nema boljih ili lošijih, svi su neophodni. Ali treba da se istakne jedna posebna osobina kod žena koja će značajno uticati na vrijednost dame u očima svakog muškarca. Ta osobina je sposobnost da žena bude svoja.

Dakle da nikoga ne imitra, da nikome ne udovoljava, ne podilazi, nego da bude tačno ono što ona jeste. Ukoliko saberemo sve kvalitete žene, jasno je da možemo stvoriti sliku idealne dame za kojom većina muškaraca stalno traga. Ali kome je potreban taj ideal koji izgleda isto?

Muškarcu treba unikatna žena, oni vole drugačije. Ukoliko posmatramo ljepotu kroz vizuru javnog mnjenja, onda većina najljepših najtalentovanijih muškaraca bira potpuno neprivlačne dame za svoje partnerke. Za mnoge ljude je to čudno, jer je društvo naviknuto da postavlja granice i stavlja razne etikete.

Ali pojedinac ima drugačije mišljenje, njemu ne treba žena za društvo, nego za njega. Svako ima različite ukuse i poglede na svijet. Često ljudi i ne znaju koje kvalitete na osobi su ih natjerale da se zaljube, nego se naprosto zaljube.

Čovjeka privlači nešto specifično, ali to nije moguće objasniti i nije moguće reći zašto baš to. Neko će u istoj ženi vidjeti nezanimljivu i prosječno lijepu osobu, dok će drugi da je smatra idealnom, savršenom i najljepšom koju poznaje.

Biti svoj je umjetnost i zahtjeva hrabrost jer nam društvo stalno nameće stereotipe po kojima se očekuje da razmišljamo. Kada je žena slobodna, kada izgleda i oblači se kako ona želi, kada radi šta hoće, tada počinje da uživa u svom životu i privlači poglede i interese muškaraca jer je svoja i jedinstvena. Prirodnost i sopstveni identitet su ukrasi idealne žene,piše Infpult


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh