Svaštara

Ovo namirnice sadrže više vitamina C od narandže

Kada pomislite na vitamin C, neminovno mislite na narandže. Ali ovo voće ima manje vitamina C u usporedbi s nekim drugim plodovima.

Kelj salata - Zadovoljna.hr

Narandže otprilike imaju vrlo respektabilnih 70 miligrama vitamina C po plodu – preporučena dnevna vrijednost za odraslu ženu je 75 miligrama – a postoji još nekoliko osvježavajućih namirnica koja sadrže i više po obroku, što je dobra vijest za vaše okusne pupoljke i zdravlje cjelokupnog organizma.

Postoje mnoge prednosti vitamina C – između ostalog, pomaže u zaštiti stanica od oštećenja uzrokovanih stvarima kao što su dim cigareta, zagađenje i UV svjetlo od sunca, takođe podupire zacjeljivanje rana i pomaže apsorpciju željeza iz biljne hrane prneose “Nezavisne“.

Jagode
Ananas
Korabica
Mango
Prokulice
Kivi
Guava
Paprike
Breskve
Papaja
Brokula
Sok od rajčice
Kelj


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh