Svaštara

OVO JE DJEVOJKA KOJU JE AGRESIVNI PAS IZUJEDAO DO SMRTI: ČULO SE VRIŠTANJE, A ZATIM SAMO GLASAN LAVEŽ

Beživotno tijelo Kire Ladlov (25) u njenom domu u Shard Endu u Birminghemu 5. februara pronašao je njen rođak.

djevojka - Hayat

Prema dostupnim izvještajima, nju je zvijerski napao pas za koga se vjeruje da je u vlasništvu jednog od članova porodice i koji je živio na istoj adresi kao i Kira.

Policija i bolničari brzo su stigli do kuće, ali su po dolasku mogli samo da potvrde da je Kira mrtva.

Pas koji ju je napao bio je rase bullmastif i kako se saznaje biće uspavan.

Sirotu djevojku su komšije čule kako vrišti i zove u pomoć. Glasno je vrištala, a čulo se i kako pas nenormalno laje sve vrijeme. Djevojka je bila veoma teško povrijeđena. Bilo je užasno, porodica je potpuno skrhana – rekao je izvor iz istrage. prenosi “Hayat“.

Nakon ove nesreće, izjave su dale i komšije:

Kada je došla policija i hitna pomoć rečeno je da izađemo iz kuća i tada smo saznali da je djevojka mrtva. Vidio sam kako odvode psa, djelovao je sasvim u redu i normalno. Nikad ga ranije nisam vidio, ali sam čuo od drugih komšija da se pas šetao samo u određeno vrijeme. Jedna komšinica je uvijek sklanjala svog psa od njega jer joj je djelovao nasilno. Vidio sam na vijestima da je to bulmastif u pitanju – rekao je jedan od komšija.

Rođaka žrtve Abigail Baret napisala je na Facebooku:

Kirin prethodni pas je bio pitbull koji je umro od raka, a ovog novog je spasila, našla ga je napuštenog u jednoj bašti gdje je bio zavezan četiri godine. Ponekad se psi spašavaju sa dobrom namjerom, ali njihova prošlost ih može učiniti tragično nepredvidljivima.

Portparol policije je izjavio da je rođak pozvao hitne službe i prijavio da je žena starosti 25 godina mrtva nakon što joj je ozbiljne povrede nanio porodični pas. Kako se saznaje, ona je bila sama kod kuće u Birmingemu, kada ju je napao pas.

Ova smrt se tretira kao tragični incident, ali bez sumnjivih okolnosti. U dogledno vijreme biće pripremljen dosije za patologa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh