Svaštara

Karakteristike žene sa zelenim očima – Rijetkost kakvoj se možete samo diviti

Nekad se smatralo da je nesreća roditi se kao žena sa zelenim očima ali sada to može biti velika prednost.

U prošlosti su neki narodi smatrali da je nesreća za ženu roditi se sa zelenim očima i važile su za jedne od onih koji se bave lošim stvarima. Za razliku od prošlih vijekova, zelene oči se smatraju veoma privlačnima i lijepima u današnje vrijeme.

Ovo su neke od zanimljivih karakteristika koje se vezuju za žene sa zelenim očima: 1. Zelene oči su rijetke: Smeđe oči su najzastupljenije širom svijeta. Vjeruje se da ih ima 55-79 ljudi. Plave oči su nešto rijeđe i njih ima između 8 i 10% ljudi.

Dok zelenih očiju ima samo oko 2% širom cijelog svijeta. Zar ih to već ne čini jako posebnima? Preostali procenti pripadaju još rijeđim bojama očiju poput sive, boje meda, boje jantara itd. 2. Žene sa zelenim očima su jako talentovane.

Nije ni čudo zašto postoji mnogo talentovanih glumica, pjevačica i ostalih slavnih ličnosti koje su rođene sa zelenim očima. 3. Žene sa zelenim očima ostavljaju utisak neustrašive dame. Pogotovo ako pored zelenih očiju ima crnu kosu mnogi će se složiti da takva žena izgleda kao prava alfa žena.

Mada bi ova kombinacija za neke ljude mogla izgledati previše zastrašujuće. 4. Zelene oči važe za najatraktivnije. U mnogim istraživanjima muškarci su izjavili kako ih najviše privlače žene sa zelenim očima. Mnogi su kao razlog naveli to što zrače dominantnošću, inteligencijom i misterioznošću.

5. Postoji nekoliko nijansi zelene. Ne postoji univerzalna boja zelenih očiju. Nijanse variraju od tamno zelene do veoma svijetlo zelene i svaka od njih je posebna na svoj način. prenosi pult24


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh