Svaštara

Poznatom hirurgu lopovi UKRALI NAOČALE: Nije mogao da operiše, pa je morao da se odluči na ovaj korak

Na nove naočale moraće da čeka nekoliko sedmica.

ilustracija

Poznati britanski kardiohirurg Stiven Runi prinuđen je otkaže operacije na šest sedmica jer su mu lopovi ukrali naočale koje su mu bile po mjeri.

On je, naime, nosio naočare sa specijalnim prilagođenim sočivima koja su mu “apsolutno neophodna” za izvođenje teških i preciznih zahvata na srcu.

Samo nekoliko kompanija širom svijeta proizvodi takve naočale poznate kao lupe, a trebaće mu narednih nekoliko sedmica da ih ponovo nabavi.

Naočale su mu ukradene iz automobila koji je bio parkiran ispred bolnice Kraljice Elizabete u Birmingemu.

Lupe su toliko bile važne za njegov rad, da je čak i policija uputila neobičan apel lopovima da ih hitno vrate.

Da stvar bude još više besmislena, te naočale su isključivo namijenjene Runiju i potpuno su bezvrijedne za lopove jer ne mogu da ih koriste pošto su rađene po jedinstvenim dimenzijama.

– Naočale su prilagođene za gospodina Runija i nikom više ne mogu koristiti. Samo nekoliko kompanija u svijetu ih proizvodi, što znači da će biti potrebno oko šest sedmica da se dobije zamjenski par. Za to vrijeme neće moći da izvodi operacije srca koje spašavaju živote. Naš prioritet je da se naočale vrate u bolnicu i apelujemo na ljude koji su ih otuđili da učine pravu stvar i vrate ih nazad – navodi se u saopštenju policije, prenosi Objektiv.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh