Svaštara

Liječnik kaže da postoji odvratan razlog zbog kojeg ne bismo trebali spavati goli

SVE ima svoje prednosti i mane. Neki stručnjaci tvrde da spavanje bez odjeće ima brojne prednosti za zdravlje, ali dr. Anthony Youn istaknuo je jednu negativnu stranu.

Spavanje - Pogled.ba

Naime, iako su brojne male studije pokazale da spavanje bez odjeće smanjuje stres, pridonosi zdravijoj koži i poboljšava opću kvalitetu sna, argument dr. Youna sigurno ide u prilog tome da ipak legnete u gaćicama.

“Prosječna osoba u danu ispusti vjetar 15 do 25 puta, a to se može dogoditi i dok spavate. I znanstveno je dokazano da svaki put kad ispustimo vjetar, raspršujemo malu količinu fekalnih tvari. To je istina. I to isto istraživanje je pokazalo da naše donje rublje hvata sve te čestice. Stoga, radi vašeg partnera u krevetu, molim vas da spavate u donjem rublju”, rekao je u kratkom videu koji je objavio. prenosi “Index“.

Ipak, u komentarima je naknadno upozorio žene da ne spavaju u donjem rublju ako im je to savjetovao ginekolog.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh