Svaštara

Zrele žene ne tolerišu gluposti – 6 razloga zašto mnogi muškarci preferiraju mlađe žene

Čini se da mlađi muškarci preferiraju starije žene, dok stariji muškarci preferirau mlađe. Šta uzrokuje ovaj fenomen?

Muškarac i djevojka - Srbijadanas.com

Razlog 1 – Mladim djevojkama ne treba mnogo truda u uljepšavanju. Mlade djevojke mogu izgledati sjajno i sa mrvu šminke, one nemaju probleme sa borama, proširenim porama i visećom kožom. Dok zrelim ženama treba više truda i vremena za uljepšavanje.

To muškarcima često više odgovara jer su oni pristalice jednostavnog i manje komplikovanog.

Razlog 2 – Mlade djevojke se obično više trude oko muškarca. Dok su zrele žene više opuštene u ljubavi i više posvećene sebi, mlade djevojke još uvijek se jako trude da zadobiju pažnju muškarca.

Zrele žene neće glumiti da im nešto ne smeta, neće se truditi oko muškarca koji se ne trudi oko njih.

Razlog 3
– Muškarci shvataju da ne mogu mnogo promijeniti zrelu ženu koja je već izgradila svoje navike i koja je izgrađena osoba.

Zbog toga mnogi traže mlađe jer se one većinom lakše prilagođavaju muškarcu i njegovim potrebama.

Razlog 4 – Muškarac koji izgleda mlađe za svoje godine traži istu takvu ženu. Ako muškarac sa 60 godina izgleda kao sa 30 godina, tada će definitivno tražiti istu njegovanu ženu koja izgleda mlado.

Razlog 5 – Prema stručnjacima, muškarac odrasta mnogo kasnije, a to je jedan od glavnih razloga zašto ga privlači mlađa generacija. Možda nekima zvuči smiješno, ali muškarci se nikada ne rastaju sa svojim djetinjstvom, i za njih odrastanje postaje prava drama, piše “Pult24“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh