Svaštara

Bizarno, ali efikasno: Domaćice masovno u usisivač stavljaju kozmetičku vatu, evo i zašto

Vaš dom će biti osvježen ekspresno!

Pexels/tara-winstead

Svi usisivači imaju jednu zajedničku karakteristiku: s vremenom i korištenjem ispuštaju vrlo neugodan miris koji se širi cijelom kućom, piše krstarica.

Upkos čestoj zamijeni filtera, teško se riješiti ovog neugodnog mirisa, ali ako isprobate ove nevjerovatne metode koje će vam uštedeti vrijeme i novac na industrijskim osvježivačima vazduha, nećete se pokajati.

Kako usisivač održavati čistim i sviježim?

To je gotovo nemoguća misija: čestice prljavštine i prašine neverovatnim brzinom se nakupi unutar usisivača, u cevima i motoru. Dakle, ako ne čistite često, normalno je da će se širiti neugodan miris, a vaš uređaj će nakon nekog vremena biti u lošem stanju. Budite sigurni da ga možete ponovno očistiti ovim metodama kako bi bio čist i funkcionalan kao prvog dana.

Prvi savjet: Nakon što posudu za prašinu ili vrećicu detaljno ispraznite i očistite, u nju možete jednu ili dvije blaznice vate natopljene eteričnim uljem sa mirisnom po vašem izboru. Vaš dom će biti osvježen ekspresno!

Još jedan savjet za održavanje svježine usisavača: dodajte kašiku sode bikarbone u vrećicu. Ako usisivač nema vrećicu, pospite dovoljno sode bikarbone direktno na pod i usisajte ga.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh