Svaštara

Mislila da zbog zaboravnosti stalno gubi KONTAKTNA SOČIVA, a onda ju je doktor na pregledu zaprepastio

Kako je moguće da joj se ovo dogodilo?

kontaktna sočiva- ilustracija

Britanka iz Solihala primijetila je posljednjih godina da učestalo zaboravlja gdje ostavlja kontaktna sočiva, međutim sve do prije nekoliko mjeseci nije željela da se suviše uzbuđuje zbog toga.

Umjesto odlaska kod oftalmologa ili psihijatra, ona bi jednostavno išla u prodavnicu po nova sočiva. I tako u krug, prenosi Optometry Today.

A onda je otišla kod doktora Rupala Morđarđe na pregled i doživejla je otkrovenje gdje su joj sočiva.

Žena je sve vrijeme imala sočiva u očima. Štaviše, doktor je prilikom detaljnog pregleda utvrdio da joj se iza jednog oka nalazi čak 17 sočiva!

– Nije mogao da vjeruje šta vidi. Iza drugog oka potom je pronašao još 10, dakle ukupno 27 sočiva sam nosila na sebi a da toga nisam ni bila svijesna – rekla je ova žena.

Doktor Morđarđa je naglasio da se sa ovako nečim susreo prvi put u životu.

– Svih 17 sočiva bili su joj slijepljeni iza jednog oka. Bili smo iznenađeni da pacijentkinja to nije osjetila da ima, jer toliki broj sočiva jednostavno mora da pravi iritaciju čovjeku – rekao je doktor Morđarđa.

Kako je žena morala da ide na operaciju katarakte, rečeno joj je da prvo moraju da joj se izvuku sva sočiva iz oka, što je i učinjeno.

– Odmah sam ‘prodisala’, bilo mi je lakše. Novi život – naglasila je Britanka, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh