Svaštara

Zabrinjavajući rezultati studije: ‘Simptomi mogu nestati, ali ovo kad se jednom izgubi – nema natrag!’

Gubitak moždanog tkiva bi moglo objasniti razlog zašto su pacijenti s Covidom izgubili njuh

Koronavirus - Srbijadanas.com

Nova studija iz Velike Britanije ispitivala je utjecaj koronavirusa na mozak prije i nakon infekcije te je posebno proučavala potencijalni učinak na živčani sustav.

“Ukratko, nova studija sugerira da bi moglo doći do dugotrajnog gubitka moždanog tkiva od Covida, a to bi imalo neke dugoročne posljedice”, rekao je Scott Gottlieb, bivši povjerenik Agencije za hranu i lijekove.

“Simptomi toga mogu nestati, ali nikada nećete povratiti tkivo ako je uništeno kao posljedica virusa”, istaknuo je Gottlieb koji sudjeluje u odboru proizvođača cjepiva Pfizer.

Gottlieb je za CNBC objasnio da bi gubitak moždanog tkiva moglo objasniti razlog zašto su pacijenti s Covidom izgubili njuh.

“Smanjenje količine kortikalnog tkiva dogodilo se u područjima mozga koja su blizu mjesta koja su odgovorna za miris”, rekao je. “Ono što sugerira je da su miris i gubitak mirisa samo učinak primarnijeg procesa koji je u tijeku, a taj proces zapravo smanjuje kortikalno tkivo”, zaključio je Gottlieb. prenosi “Net“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh