Svaštara

Nemojte bacati pare na hemiju! Skinite kamenac u kupatilu i kuhinji uz stvari koje imate u kući!

Kupatilo je, bez sumnje, jedan od najprljavijih dijelova doma i najviše truda ulažemo kako bi se baš ovak kutak usijao i riješio bakterija. Ipak, to ne mora da bude ni tako komplikovan ni težak posao. Naprotiv, postoje vrlo interesantna i jednostavna rješenja!

Ukoliko ne želite da za ribanje kupatila upotrebite neko agresivno sredstvo i cijeli dan držite otvorene prozore kako biste se oslobodili jakog mirisa, odlična alternativa je soda bikarbona u kombinaciji sa sirćetom ili limunom.

Međutim, postoji nešto što daje jednako dobre rezultate, a nije vam potrebno ništa više od — dinara!

Naime, jedna Britanka otkrila je u grupi Mrs Hinch Cleaning Tips na društvenoj mreži Facebook svoj trik za skidanje kamenca: ona metalnim novčićem sastruže kamenac koji se nataložio na slavini za desetak minuta ima isti rezultat kao da je ribala nekim snažnim sredstvom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh