Svaštara

Marinu poslije trosedmične dijete majka pronašla bez svijesti na podu stana: Jedno pravilo je ignorisala

Hitna pomoć je brzo došla na lice mjesta.

Marina Amajeva - Facebook

Ruska blogerka Marina Amajeva (24) umalo je izgubila život u želji da poslije tri sedmice smrša 25 kilograma.

Marina je na preporuku prijateljice riješila da prihvati takozvanu “dansku” dijetu, pošto je ona u tom dijelu Evrope kod nekih žena dala odlične rezultate.

Ruskinja se dvije sedmice psihički spremala za rigoroznu dijetu koja podrazumijeva odricanje od mnogo stvari koje voli, ali i unošenje dosta vode u organizam kad osjeća glad.

Kada se upustila u “avanturu”, već poslije nekoliko dana prešla je sve granice i sama sebi je određivala pravila, naročito oko tečnosti, što se pokazalo kao umalo fatalna greška.

– U startu sam prekršila glavno pravilo a to je da ova dijeta traje 13 dana. Kod mene je trajala 21 dan. Potom sam šestog dana popila čašu piva na zabavi kod prijatelja, iako mi je naznačeno da 13 dana smijem da unosim samo vodu ili čaj u organizam. Na kraju, 15. dana sam prestala da unosim tečnost u organizam. Punih pet dana nisam ništa pila, skoro ni jela, jer sam skinula samo osam kilograma, a plan je bio da odstranim 25. Mislila sam da ću tako da ubrzam proces, a svi znamo koliko je voda važna za tijelo – piše Marina.

Još 18. dana je osjetila slabost i nesvjesticu. Nije mogla normalno da hoda ulicom, vidjela je zvijezde pred očima.

– Znala sam zašto se tako osjećam, ali sam bila uporna u namjeri da mogu još tri dana bez vode. Na kraju sam se onesvijestila i u takvom stanju me je majka pronašla. Došla je hitna pomoć i odvela me je u bolnicu. Ljekar mi je poslije, kad sam došla k sebi rekao da sam imala puno sreće jer sam bila u užasnom zdravstvenom stanju. Tijelo je ‘presušilo’, nikom nije bilo jasno kako sam uopšte bila živa – dodala je Marina.

Ljudi su je u komentarima osuđivali što je uopšte ulazila u avanturu sa dijetom ako je od početka mijenjala njena pravila. Naravno, bilo je i onih koji su je napadali zbog činjenice da joj je dijeta uopšte padala na pamet kad lijepo izgleda, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh