Svaštara

Amerikanac obožava Balkan, sprema burek i pjeva Grašine hitove: ‘Ne razumijem ni riječ!’

Nakon što je TikToker Justus Reid podigao prašinu svojom kritikom Jugića, odlučio se iskupiti balkanskim pratiteljima. Sada pjeva hitove Petra Graše, Albine, Toše Proeskog i mnogih drugih, a to što ne zna hrvatski ne predstavlja mu problem

Justus Reid - Instagram

Mladi glazbenik Justus Reid na TikToku objavljuje videe na kojima pjeva i svira gitaru, a prati ga preko 120.000 ljudi. U zadnje vrijeme sve njegove objave vezane su uz Balkan, koji TikToker žarko želi posjetiti.

Sve je počelo nakon njegove negativne recenzije za najprepoznatljiviji automobil s naših prostora – ‘Jugić’. Reid ga je prozvao najgorim automobilom ikad, a Balkanci su se ujedinili u komentarima i oštro ga kritizirali.

– Dečko, upravo si uvrijedio cijelu istočnu Europu – glasio je jedan od komentara. TikToker se u kasnijem videu ispričao i rekao da najgori automobil ipak nije Yugo, nego Golf 2.

Kako bi se iskupio Balkancima, Justus je snimio video u kojem pjeva viralni hit Vere Matović ‘Miki Milane’.

– Amerikanac sam, nemate pojma koliko mi je trebalo naučim ovu pjesmu. Ne znam ni što riječi znače – rekao je na početku videa.

Nakon toga je počeo proučavati Balkansku kulturu i običaje, te nastavio snimati videe u kojima pjeva pjesme na hrvatskom i srpskom. Otpjevao je ‘Molitvu’ Marije Šerifović, te pokazao na koji način je učio tekst.

Ubrzo je otpjevao i hit Petra Graše ‘Ako te pitaju’, te rekao kako se s tekstom te pjesme posebno namučio. Najteža pjesma za naučiti bila mu je, kaže, ‘Igra bez granica Toše Proeskog. Također, Reid je oduševio balkanske pratitelje i svojim izvedbama pjesmama ‘TikTok’ Albine Grčić i ‘Loco Loco’ srpskih eurovizijskih predstavnica, grupe Hurricane.
Čini se kako mu se Petar Grašo jako svidio, jer je otpjevao i njegovu pjesmu ‘Moje zlato’ i poručio pratiteljima neka video pošalju voljenoj osobi. prenosi 24sata“.

Osim glazbe, TikTokeru se svidjela i balkanska kuhinja, te je ubrzo pokušao sam pripremiti burek.

– Uvjerili ste me, želim posjetiti Balkan – rekao je oduševljeni Amerikanac.

@justus_reid

##JustusForBalkans ##Balkans ##croatia ##serbia ##bosnia ##macedonia ##slovenia ##albania

♬ Miki Milane – Vera Matovic


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh