Svaštara

Sestra prevarila pacijente, pa im umjesto vakcine davala ovo: Kada je otkrivena istina, smučilo joj se sve

Pokušala je da sakrije grešku, ali nije uspjela.

Vakcina - Ilustracija

Njemačka medicinska sestra iz Frajslanda (Donja Saksonija) optužena je za punjenje šest špriceva fiziološkim rastvorom umjesto vakcina protiv koronavirusa, prenose tamošnji mediji.

Ona je to učinila pošto je prethodno ispustila i razbila jednu bočicu Fajzer vakcine, a nije smjela to da prijavi jer se bojila sankcija na poslu, izvijestila je policija.

Samim tim, umjesto te bočice koja daje šest doza vakcina, isto toliko puta je napunila špriceve fiziološkim rastvorom i time vakcinisala pacijente.

Ubrzo je, međutim, otkrivena njena greška nakon što se povjerila kolegi, koji je potom obavijestio policiju.

– Rekla je da je motiv njene “akcije” bilo to da izbjegne posledice zbog razbijanja bočice sa cijepivom Fajzera, pa je na taj način pokušala da otkloni grešku”, navodi se iz policije države Donja Saksonija.

Tog dana se vakcinisalo oko 200 ljudi, a pošto se ne zna ko je od njih primio fiziološki rastvor umjesto vakcine, svi će oni 5. maja morati ponovo da se jave u centar za vakcinaciju u Frajslandu, kako bi se ustanovilo kojih šestoro je primilo fiziološki rastvor.

– Dotična medicinska sestra ima 40 godina i već je zatražena njena ostavka – izvijestio je Njemački crveni krst, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh