Svaštara

Razlozi zbog kojih nevjerni muževi ostaju sa svojim ženama

straživanja pokazuju da čak 15-25% osoba koje su u braku su varale svog partnera i da su muškarcu češće ti koji varaju dok su u braku. Postavlja se pitanje zašto muškarci koji su varali svoje supruge ne žele da se razvedu od njih?

Preljuba - Nezavisne.com

U istraživanju koje je sprovedeno muškarci su otkrili koji su to razlozi zbog koji ne žele da se razvedu od svojih supruga. Neki su naveli da njihov dom još uvijek njihovo najbolje mjesto, dok su neki istakli da im je samo bila potrebna pauza i da su željeli da se opuste.

1. Za njega je brak još uvijek najbolja opcija. On svoju suprugu najbolje poznaje i zna da će ona uvijek da bude tu za njega i da brine o njihovoj porodici i djeci. Osjeća se ugodno u svom braku, ali mu je ipak potrebno da porba neke nove stvari. ne želi da se razvede jer bez svoje supruge bi mu bilo teško da vodi kuću i porodicu. Možda je strast nestala u njihovom braku ali još uvijek postoji poštovanje i prijateljstvo.

2. Potreban mu je odmor. Jedno istraživanje je pokazalo da su obično muškarci koji varaju oni koji imaju dobar odnos sa partnerom. Oni ističu da vole svog partnera, ali da im je potreban odmor i relaksacija koje traže u avanturama i aferama.

3. On u stvari voli svoju suprugu. Jedan muškarac je otkrio kako je u braku više od 15 godina, kako ima djecu i voli svoju suprugu ali ju je ipak varao dugo vremena. Rekao je da mu je to fetiš i da osjeća krivicu zbog toga. 4. Nema dovoljno hrabrosti da promijeni svoj život. Neki muškarci su otkrili kako su bili dugo u braku i bili su dobar partner i dobar otac svojoj djeci, ali da su tek nakon mnogo vremena u stvari pronašli svoju srodnu dušu. Psiholozi ističu da ta nova osjećanja mogu da budu veoma moćna i da vam zadaju glavobolje,piše Infpult

5. Za brak ga vežu djeca i hipoteka. Možda između partnera nema više ljubavi, ali postoji jedna veza koja ih veže, a to su odgovornosti. Odgovornost prema porodici i djeci može da spriječi mnoge ljude da se ne razvedu čak i ako nisu srećni zajedno.

6.Shvata da griješi time što vara suprugu. Postoje mnogi razlozi zbog kojih bi trebali da priznaju svoju ptevaru, ali postoje i oni zbog kojih ne bi trebali. Čak i kada njihove supruge saznaju da su prevarene on ne želi da se razvede jer shvati da je i dalje voli.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh