Hrana i piće

Brza keks torta

Potrebno je vrlo malo sastojaka, a ukus je neopisiv

Donosimo recept za ukusnu brzu keks tortu. Potrebno jeSastojci:
500 g mljevenog keksa

110 g pečenih mljevenih lješnaka

80 g rendane čokolade za kuhanje

150 g šećera u prahu

200 g maslaca

250 ml soka od narandže

Za glazuru:
80 g čokolade za kuhanje

1 kašika šećera

4 kašike vode

20 g izdrobljenih pečenih lješnaka

PRIPREMA:
U posudi umutite šećer i maslac. Zatim dodajte keks i sjedinite ga sa šećerom i maslacem, pa dodajte čokoladu, lješnake i na kraju sok od narandže. Dobijenu smjesu stavite u okrugli kalup prečnika 20 cm. Poravnajte je i ostavite u frižider na pola sata. Za to vrijeme pripremite glazuru ta-ko što ćete u šerpici zagrijati vodu i šećer, dodati čokoladu i miješati dok se sve ne sjedini. Rashlađenu tortu izvadite iz kalupa i prelijte pripremljenom glazurom, te pospite pečenim izdrobljenim lješnacima,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh