Svaštara

Koliko dugo možemo da ostavimo mokar veš u mašini, a da se ne USMRDI? Stručnjak dao odgovor: MNOGE ŽENE SU IZNENAĐENE

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da ste oprali veš u mašini i onda skroz zaboravili na njega. Odjeća nakon nekoliko sati poprima neugodan miris, ali koliko može da stoji unutra prije nego što se to dogodi?

Veš mašina - Aura.ba

Lucinda Otuš sa Instituta Whirlpool otkrila je odgovor na to pitanje koji bi vas mogao iznenaditi.

Naime, stručnjak tvrdi da oprano rublje može u mašini da bude od 8 do 12 sati pre nego što poprimi miris i stavi se na sušenje, ali ne duže.

Marta Stjuart, najpopularnija domaćica na svijetu, slaže se s njenom tezom. Ona tvrdi da nije problem ostaviti opran veš u mašini tokom noći.

– Rekla bih da je to u redu. Ne ostavljajte ga dugo, na primjer na nedjelju dana. Ako ustanete ujutru i stavite veš na sušenje, trebalo bi da bude sve u redu – objasnila je za “Today”.

Kako onda možemo znati da li smo veš ostavili predugo u mašini i treba li ga ponovno oprati? Jako jednostavno – samo vjerujte svom njuhu.

– Ako odjeća i dalje miriše, onda je sve u redu. Buđ i bakterije nakupljaju se na vlažnoj odjeći, što joj daje jako neugodan miris – objasnila je Stjuart.

Uprkos ovim savjetima, uvijek je dobro oprano rublje što prije staviti na sušenje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh