Svaštara

Drijemao u Tesli na autopilotu, a majka ga snimala VIDEO

NEMA sumnje da je Teslin Autopilot jedan od najnaprednijih sustava autonomne vožnje, ali to ne znači da uz njega smijete zadrijemati.

Međutim, sve je više primjera u kojima Tesle voze nepromišljeni likovi spremni da za koji klik više ugroze svoju sigurnost, ali i sigurnost svih ostalih sudionika u prometu. Jedan takav video osvanuo je na TikToku, a prikazuje mladog vozača koji je odlučio pridrijemati na stražnjem sjedalu Tesle Modela 3. Ili je barem to poželio odglumiti. I tu ne bi bilo ništa sporno da se vozilo ne kreće, a da je mjesto za upravljačem slobodno. Da, bio je toliko nepromišljen da je auto ostavio bez izravne kontrole.

https://www.instagram.com/p/CHlKKvMBI-q/?utm_source=ig_web_copy_link

I tu stvari ne staju jer je njega u automobilu sa suvozačkog mjesta snimala njegova rođena majka. Pri kraju videa doznajemo da auto nije bio na autopilotu, nego su koristili traku kojom su sprječavali isključivanje sustava automatskog upravljanja. Naime, jedan od uvjeta funkcioniranja svih naprednih tempomata je da imate ruke na upravljaču. I sve to da bi snimili video za njegov TikTok profil. Ne trebate puno pretraživati da vidite kako ovo nije jedini njihov video, prenosi index.

Ne treba napominjati da zbog ove snimke neće biti majka godine, ali i da je video postao dokaz za niz prometnih prekršaja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh