Svaštara

Horoskop za Merkur u Škorpiji do 1. decembra 2020. godine: Strijelac se povlači u tajni svijet, Vodolija donosi krupnu odluku

Ogromna intuicija, dubina misli, sagledavanje stvari i oštroumnost biće ispoljene za vrijeme Merkura u Škorpiji.

Škorpija - Alamy

Ovaj položaj Merkura nema dlaku na jeziku već kaže sve što misli. Riječi nisu blage posebno kada je kritika u pitanju.

Kako ovaj Merkur ima i tajnovitost mogu se očekivati tajni projekti ili da se tajna upotrebi samo ako ima svrsishodnost. Dubina i koncentracija misli daju vrlo uticajan položaj.

Ako je nepovoljno aspektovan onda možemo očekivati svadljivost, ironiju, sarkazam, zle misli i otrovan jezik. Mnoge osobe sada mogu da se interesuju za onostrano, okultne nauke i sklonost tajnim izučavanjima.

Kako će Merkur biti u opoziciji sa Uranom onda se kod pojedinih osoba može javiti nervoza, ekscentričnost, a um će vam biti u pripravnosti. Šta god da vam se uradi vi niste zadovoljni, buntovnik sa razlogom.

Svakako treba izbjegavati oštrinu i kritiku. Pojedine osobe mogu biti tajnovite, sumnjičave do te mjere da nikom, i u ništa da ne vjeruju.

Svakako ovaj Merkur je dosta hrabar, snalažljiv, pronicljiv i može uraditi neke stvari koje drugim ljudima djeluje nemoguće. Ako vam je negativno aspektovan u ličnom horoskopu onda očekujte opsjednutost, ljubomoru, kriminal, podmetanja, spletkarenja i još drugih negativnosti.

Od 28. Oktobra do 10. novembra Merkur će praviti kvadrat sa Saturnom pa se može javiti nesigurnost, sumnjičavost, sklonost depresiji, problemi u komunikaciji sa starijima i autoritetima, dok je povoljno za velika planiranja poslova i politiku. Dosta intenzivan Merkur traži od nas da se pozabavimo teškim pitanjima i stvarnim surovim istinama.

ŠTA MOGU OČEKIVATI POJEDINAČNI HOROSKOPSKI ZNACI:

OVAN

Ovaj tranzit Merkura ide kroz vašu sedmu i osmu kuću, što će uticati na partnerske odnose kako poslovne tako i u ljubavi. Zatim pokreće vaše finansije na bolje, unutrašnju regeneraciju i preispitivanje svog se*sualnog, a i društvenog života. Moguće su i neke nove poslovne ideje.

Vaš partner sumnjaće u vas, a vaše pravdanje može samo dovesti do svađe. Ne iscrpljujte se psihički ni fizički već čuvajte energiju, trebaće vam.

BIK

Bikovima ovaj tranzit Merkura prolazi kroz šesto i sedmo polje, pa postoji velika mogućnost ulaska u vezu ili brak, dok pojedini mogu imati i duple veze. Strogo pazite šta pričate da nekog ne povrijedite, jer vam taj neko neće oprostiti a još teže zaboraviti.

Vi sigurno ne možete ostati sami bez partnera jer je moć vašeg zavođenja na vrhuncu.

BLIZANCI

Vama Merkur tranzitira kroz peto i šesto polje pa možete očekivati odlične poslove dok Merkur ide direkt, a onda su moguća kašnjenja. Postoji još oko sedam opozicija Merkur Urana, što vama stvara napetost i čudnu energiju. Možda je najbolje da se prepustite i propratite vibracije koje su jake.

Mnogi Blizanci će preispitivati ciljeve pa ne dozvolite da vam se izgubi samopouzdanje. Pokažite svoje znanje i vještine i uspjeh je tu.

RAK

Vama ovaj Merkur tranzitira kroz četvrto i peto polje što će vam pomoći da mnoge nejasne situacije razriješite. Mnoge promjene su ispred vas dok vam Uran dosta pomaže sa svojim vizijama kako bi uspjeli u svojim ciljevima.

Ako ste slobodni sigurno je da će vaše osvajačke sposobnosti biti odlične. Pojedini Rakovi koji su u vezi mogu imati konflikt sa prijateljem koji se meša u vašu vezu ili brak. Mars mnoge Rakove gura pa se ni sami ne prepoznaju šta su sve u stanju uraditi.

LAV

Merkur tranzitira kroz vaše treće i četvrto polje pa se mogu očekivati mnoge stvari vezane za kuću, nekretnine i neka razrješenja u toj oblasti. Tokom retrogradnog Merkura možete imati neplanirane troškove i kvarove.

Pojedini Lavovi mogu da osete pravu paranoju i da im se dešavaju neke nevolje. Ne smijete da se nervirate jer svaki problem ima i svoje rješenje. Moguća su i neka nova iskustva.

DJEVICA

Merkur tranzitira kroz drugo i treće polje Djevica, što može biti povezano sa putovanjem i finansijama. Retrogradni Merkur vam može malo pomutiti logiku pa bi trebali malo više da se oslonite na intuiciju.

Neke nove perspektive vas mogu odvesti pravo u saradnju sa moćnim osobama. Krajnje je vrijeme da vjerujete sebi i svojoj intuiciju. Polje novca je dosta lijepo aspektovano tako da ne brinete.

VAGA

Vama Merkur tranzitira kroz prvo i drugo polje pa možete očekivati dobar priliv finansija i promjene na ličnom planu. Ne požurujte ni sebe niti partnera već pokušajte da se prilagodite situaciji i partneru.

Mnoge Vage će imati puno priča i prosuđivanja šta je ko rekao, uradio i ko je krivac. Ako ste vi krivi za nešto onda će biti teško da priznate.

ŠKORPIJA

Merkur tranzitira kroz vaše dvanesto i prvo polje što vam pokreće snalažljivost, prodornos i uspjeh. Kada Merkur krene samo vas može intuicija izvući. Kada Uran napravi opoziciju sa Merkurom vaše greške se mogu pokazati, mada vi ste teški da ih priznate. Najbolje bi bilo da ne gubite vrijeme niti strpljenje i priznate šta se desilo.

Sa ovim Merkurom moć je u vašim rukama, veliko samopouzdanje može vas odvesti i u rizične stvari pa pazite i ne dokazujte se nikome.

STRIJELAC

Vama ovaj Merkur tranzitira kroz jedanesto i dvanesto polje, pa bi se mogla javiti neka nova ideja ili plasiranje nekog proizvoda. Pojedini Strijelčevi mogu sumnjati u iskrenost određenih prijatelja, dok se neki povlače u samoću i tajni svijet koji vam može dati neke nove uvide.

Vrlo snažne energije utiču na vas, pa može biti uspona i padova dok je jedanesto polje jako i donosi vam srećne okolnosti i druženja. Ipak ako se pojave neka iskušenja zadržite svoju moralnost i ne ulazite u iskušenja.

JARAC

Jarčevi vama ovaj Merkur tranzitira kroz vaše deseto i jedanesto polje što se odnosi na karijeru, nezavisnost i prijateljstva. Svi Jarčevi imaju odličan uspjeh u karijeri.

Sada vam je intuicija na visokom nivou pa je i poslušajte posebno kada je jedna osoba u pitanju prijatelj ili poslovni partner. Više se odmarajte bez obzira što se osjećate jakim.

VODOLIJA

Merkur vam tranzitira kroz deveto i deseto polje što je vezano za karijeru koja je sada dosta jaka i kada Merkur krene retrogradno onda možete osjećati nervozu zbunjenost i frustracije, pa se ne preporučuje da iz takvog stanja donosite neke odluke.

Ipak ako vam se nudi neka laka zarada ne upuštajte se u takve poslovne poduhvate. Mnoge Vodolije koje su studenti ili posluju sa strancima mogu imati uspjeha. Moguće je nadograđivanje nekog znanja ili učenje neke nove vještine.

RIBE

Ovaj tranzit Merkura je u vašem osmom i devetom polju gdje će potencirati putovanja i transformacije. Ako ste pravili neku grešku, sada je vrijeme da je ispravite uz pomoć jake intuicije. Uslijed jačine vaše osme kuće vi se bacate u duboke samospoznaje pa možete razriješiti neke stvari iz prošlosti. Ovaj Merkur izbacuje sve stvari gurnute ispod tepiha. Samo da razriješite prošlost i vi se možete osjećati preporođeno.

Astrolog: Željka Knežević


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh