Svaštara

Medicinska sestra Ana umrla od raka, jer je liječenje kasnilo zbog korone: Preminula na sinovljev rođendan!

Ova medicinska sestra bila je remisiji skoro pet godina, a rak joj je otkriven prvi put u 38. godini.

Ana Fernandez - Facebook

Majka dvoje dece Ana Fernandez, umrla je u snu u svojoj 44. godini, nakon borbe sa rakom debelog crijeva .

Početkom ove godine, rak joj se vratio, a bitku je izgubila 19. septembra, na rođendan svog sina. Prijateljica pokojne medicinske sestre, tvrdi da je Ana, bitku izgubila zbog kašnjenja u liječenju, zbog pandemije korona virusa.

– Naoružana snažnom vjerom u Boga i okružena porodicom i prijateljima, borila se i bila u remisiji skoro pet godina. Nažalost, rak se vratio početkom ove godine. Budući da je svijet mučio COVID-19, kašnjenja u njenom liječenju imala su kobne posljedice. Umrla je mirno kod kuće u prisustvu porodice i vrlo bliskih prijatelja – izjavila je jedna od Aninih najboljih prijateljica.

Gospođa Navarete je izjavila da se Ana liječila u bolnici u kojoj je radila od 2002. godine, prije nego što se preselila u Solihul, a da biopsije koje su trebale da budu pregledane u Americi, nikada nisu stigle. Ona je naglasila da je Ana bila marljiva i temeljna, kao i da je zbog svoje plemenitosti, bila koleginica kojoj se svako radovao. Nikada nije bilo dosadno, prenose “Novosti“.

Ana je iza sebe ostavila muža i dvoje male djece. Pokrenuta je i stranica koja ima za cilj da se prikupi 5.000 funti, kako bi se olakšalo Aninoj porodici oko troškova. Za samo četiri dana, prikupljeno je 4.420 funti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh