Svaštara

Astrologija / Mlad Mjesec u Raku 20. jula 2020. godine: Uskladite se sa energijama oko sebe, prepustite se i pustite da vas natprirodna inteligencija vodi kroz ovaj haos

Od intezivne i rizične energije do darova: šta nam sve donosi magičan mlad Mjesec u znaku Raka!

Astrologija - Opusteno.rs

Posljednji put smo se sa energijom mladog Mjeseca susreli 21. juna kada smo istovremeno imali i solarno pomračenje, a sljedeći mlad Mjesec očekuje nas 20. jula, piše “Lovesensa“.

Julski mlad Mjesec neće imati tako intezivnu energiju kao u svojoj prethodnoj mladoj fazi, ali njegova pozicija u zaku Raka pomaže nam da postanemo svjesniji vjerovanja koja nas sprečavaju da dosegnemo svoj istinski potencijal.

Češće nego što mislimo, mi smo sami sebi veliak prepreka na putu ostvarenja. Male navike i neprijatna osećanja, poput straha, sumnje koja ispituje svaki naš korak, sve to može značajno kontrolisati naš život. Prvenstveno ograničavaju naš um, pa nas same.

Ženska energija mladog Mjeseca u znaku Raka pomaže nam da pronađemo ravnotežu. Kada se uskladimo sa svojim istinskim JA, uspjet ćemo da aktiviramo našu unutrašnju moć i uživamo u svakom trenutku.

Tek tada ćemo prestati da brinemo zbog stvari koje su izvan naše kontrole i fokusiramo se na prave vrijednosti, aktivnosti i planove. Ali, da biste postigli to savršeno stanje balansa, prvenstveno morate se oslobodite ega.

Jedan od razloga zašto će se ovaj Mjesec u Raku biti prilično restriktivan jeste položaj Saturna, direktno nasuprot mladog Mjeseca.

Saturn je trenutno u retrogradnoj fazi u znaku Jarca, ali kako se mlad Mjesec približava, njegova snaga biće intezivnija.

Ovaj period nas podstiče da razmišljamo i pronađemo način za uzemljenje. Razmislite o načinima na koje možete postati odgovorniji za svoj život.

Nemir koji trenutno osjećamo može biti kanalizovan uzemljenjem. A najbolji način da se vratite korijenima je ponovno povezivanje sa prirodom. Naučite da cijenite vrijednost sadašnjeg trenutka. Hodajte bosi po travi, osjetite teksturu trave, naslonite se na drvo. Ovakve aktivnosti omogućavaju da se ponovo povežete sa elektromagnetnim poljem zemlje, koje uspostavlja ravnotežu u vama.

Mlad Mjesec u Raku podsjeća da uprkos velikim i brojnim promjenama i borbama sa kojima smo se suočili u ovoj godini, moramo pronaći način da ostvarimo planirani uspjeh. Moramo se uskladiti sa energijama oko nas, umjesto da ratujemo protiv njih. Prepustite se i pustite da vas natprirodna inteligencija vodi kroz ovaj haos.

U sebi imamo energiju za suočavanje sa našim problemima, ali energija Raka zahtjeva da se povežemo sa drugima i stvorimo siguran prostor. Rak žudi za sigurnošću porodičnog života, što se ne odnosi samo na krvne veze.

Svako ko vas čini sretnim, sigurnim i voljenim može biti vaša porodica. Iskoristite priliku da kreirate namere pod energijom mladog Mjeseca. Zamislite šta želite od doma i porodičnog života, i uskoro ćete saznati da li je to bio pravi izbor.

Pošto već provodimo toliko vremena kod kuće, zašto ga ne napuniti pozitivnom energijom? Stvorite mirno okruženje oko sebe. Pronađite mir u sebi i on će se preliti spolja.

Dakle, mlad Mjesec će u početku donijeti restriktivnu energiju, ali ako uspijemo da se nosimo sa tim uzemljenjem, dostižemo novi nivo lične prijatnosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh