Svaštara

Astro prognoze do 2021. – Znak koji će najbolje proći do kraja ove godine

Ako ste nešto planirali, čekali, priželjkivali i pratili situaciju s puno strpljenja, postoje velike šanse da će se kockice posložiti na način da ćete svoje ciljeve moći materijalizirati. Ovo važi za sve one koji imaju konkretne ciljeve, smisao za praktično i dovoljno motivacije i otvorenosti da prepoznaju pravi trenutak. Muljatori, licemjeri i lijenčine neće se dobro provesti, jer će svaka akcija biti vidljiva kroz trud i stvarna, vanjska djelovanja. Jedan znak Zodijaka će se posebno isticati…

Horoskop - Krstarica.com

Ovo sazrijevanje situacija povezano je s odličnim stelliumom u Jarcu koji će biti dobro povezan s Uranom u Biku, te Neptunom u Ribama. Saturn koji svojom zahtjevnošću već unazad dvije godine brusi mnoge, htjeli oni to ili ne – početkom srpnja će se vratiti u isti znak. Tu će do kraja izbrusiti što još treba sve do potkraj godine.

No dobra je stvar što će Jupiter cijelu godinu (kao i Pluton već otprije) biti također u Jarcu. Prvi će ublažiti strogi Saturnov utjecaj i otvoriti konkretne prilike za zavidna djelovanja, a sve te planete u Jarcu odlično će surađivati s inventivnim Uranom u Biku i maštovitim Neptunom u Ribama. To znači da će mnogi dobiti priliku ostvariti svoje snove na konkretan način. Dakako, radeći i trudeći se, jer Saturn u Jarcu i dalje će biti nepopustljiv, odnosno snovi se neće ostvarivati sami od sebe, ali ako zapnete, rezultati za pamćenje će se sigurno pojaviti, prenosi “Atma“.

Bitan tranzit ove godine jest dug boravak Marsa u znaku Ovna, počevši od početka srpnja pa sve do kraja godine. Sve one koji imaju planete u Ovnu ili podznak u istom znaku, Mars će pokrenuti na akcije više nego inače, što može biti i dobro i loše. Dobro zato što će biti snage, volje i energije da se stvari učine, no ukoliko se osobe prenapregnu, mogle bi i pregorjeti. Zato treba pažljivo planirati red aktivnosti, pa red opuštanja. Na taj način svi pod jačim utjecajem ovog tranzita po Ovnu bit će učinkoviti i malo tko će im biti ravan.

Saturn & Pluton u Jarcu

Moguće su razne manifestaciju moći koje u sebi nose osobine fatalnosti. Obje ove planete vezuju se uz moć i utjecaj na druge (Saturn kroz prirodni autoritet, a Pluton kroz utjecaj na mase), i iznjedriti će situacije kad će se točno i neminovno pokazati tko zapravo vlada stvarima.

Iako su Saturn i Pluton samo 12. siječnja/januara formirali konjukciju ove godine, u rujnu/septembru ćemo ponovno ući u još jedno pojačano razdoblje njihova utjecaja. Početkom rujna Mars će postati retrogradan, a krajem rujna Saturn će se usmjeriti direktno tri stupnja udaljenosti od Plutona.

Kao rezultat toga, vjerojatno će se pojaviti brojni polarizacijski sukobi širom svijeta u kojima obje strane djeluju pretjerano obrambeno dok progone drugu stranu.

Mogući su potezi bez objašnjavanja, koji u sebi sadrže crtu fatalnosti i snage kakvoj se malo tko može oduprijeti. No treba reći da će ova konjukcija biti dobro aspektirana od Neptuna iz Riba, a dijelom i od Urana iz Bika, pa je za očekivati da će neki „potezi moći“ zapravo dugoročno donijeti dobre rezultate, premda za neke ljude neće u startu biti ugodni. Na primjer, moguće su promjene radikalnog karaktera kad se bez skrupula sruši sve dosad napravljeno, da bi se počelo graditi nešto novo.

Ovo će biti vrijeme kad će se na temeljima pravih spoznaja moći graditi dalje. I to konkretno. Saturn većinu godine ostaje u Jarcu, kao i Neptun u Ribama, dok će Jupiter u Jarcu iznjedriti velike praktične mogućnosti raznih ostvarenja.

Retro Merkur

Merkur 18.6. ulazi u retrogradnu fazu. Periodi su to kad zastaju pisma, poruke, kontakti, kad dolazi do zbrke u komunikaciji, prometu, ili se na dnevni red vraćaju neke teme povezane sa spomenutim, a koje prije nisu bile odrađene do kraja.

Ove će se godine sve to događati u vodenim i zračnim znacima. Za očekivati je stoga da će preispitivanja i analize biti povezani s emocijama i odnosima, no sve ovisi i o individualnim natalnim kartama.

Općenito, ne gubite živce tih dana ako ostanete bez Interneta, ako zapnete u prometu, ako poruke kasne ili ne možete doći do nekih odgovora. Samo se sjetite one – Strpljen, spašen, i sve će biti u redu.

Merkur je retrogradan do kraja 2020.:
18.6. do 13.7. od 14,44, Raka do 5,31 Raka

15.10. do 4.11. od 11,37 Škopriona do 25,34 Vage.

Ostali tranziti

Venera će svojim uobičajenim hodom oplemeniti gotovo sve znakove, a najdulje će se zadržati u Blizancu, od 4.4. do 8.8. što će sve koji su na bilo koji način povezaniji s tim znakom učiniti raspoloženijim za ljubav, bilo iznutra, bilo kroz brojne vanjske prilike.

Mars će u direktnom hodu proći znake Škorpiona, Strijelca, Jarca, te Riba, da bi 29.6. ušao u Ovna gdje će ostati do kraja godine bivajući u retrogradnom hodu od 10.9. do 15.11. Za očekivati je da će osobe rođena u znaku Ovna ili svi oni koji tu imaju više planeta, kao i koji su po podznaku Ovan, biti u drugom dijelu godine iznimno aktivni. Čak i ako to ne požele, životne situacije će ih pokrenuti na isto. Neka samo pažljivo koriste silnu energiju koju će osjećati cijelo vrijeme, i neka odmaraju kad god osjete da treba. Slušajući sebe, i poštujući to, mogu ostvariti iznimne rezultate.

Jupiter u Jarcu učinit će pripadnike ovog znaka otvorenijim i ljubaznijim, što je jako dobrodošlo jer je Saturn već više godina u istom znaku, pa će Jarci lakše komunicirati i biti zadovoljniji u duši. Čak i onda kad im njihov vladar Saturn (iznimno jak u sjedištu, u Jarcu) bude davao nove napore, bit će im ipak lakše.

Saturn je do 3.7. u Vodenjaku, što s jedne strane, Jarci doživljavaju kao olakšanje, a s druge, Vodenjaci kao „otežanje“ jer su aktualne teme koje će Vodenjaci tek u skorijoj budućnosti morati rješavati, htjeli, ne htjeli. Od srpnja, kad se Saturn vrati u Jarca bit će obratno, Vodenjaci će olakšati (ali s „bubicom u glavi“, jer će dokučiti da ih čeka nešto važno, što tek dolazi), dok će Jarci istesati ono što su već bili započeli – do kraja.

Jupter će ostati u Jarcu sve do kraja godine, odnosno do 20.12. Za većinu Jaraca ovaj će period biti prilično markantan, jer će tri važne planete boraviti u njihovom znaku – Saturn, Pluton i Jupiter. Ovaj posljednji vjerojatno će učiniti da im godina bude blagoslovljena i zapamćena većinom po dobru.

Uran u Biku davat će potporu svim spomenutim planetema u Jarcu, dok će Neptun iz Riba činiti nešto slično, na svoj diskretan način.

4 pomrčine pred nama

Tamo gdje su pomrčine stvari se obrću i duboko mijenjaju, tu se faze završavaju i počinju nove priče.

Područja prva dva znaka (Raka i Jarca) vladaju temama vezanim uz dom, ognjište, domovinu, posredno uz obitelj, korijenje, „svijanje gnijezda“, izvor stvari, početak i kraj u najdubljem smislu (ono kad vam je sve jasno u cjelini), znači sve povezano s 4. kućom koja je ekvivalent Raku, te vrhuncem postignuća, karijerom, statusom, položajem u društvu, ugledom, moći na konkretnoj razini, znači sve povezano s 10. kućom koja je ekvivalent Jarcu. Na svim spomenutim temama moguće su duboke promjene koje će se obrtati i preusmjeravati u novi ciklus u dane pomrčina. Iste će u tom otvarati niz pitanja, pokrenuti cikluse temeljitih promjena, završiti neke faze i započeti neke sasvim nove priče.

Ovisno o „lokaciji“ pomrčine (znaku u kom se događa) promjene će se događati u području kojim vlada taj znak, a u slučaju Blizanca i Strijelca to su također i područja 3. i 9. kuće – kontakti, putovanja, učenje, bliža okolina, rodbina (ne roditelji), braća, sestre i drugi rođaci, filozofija, pravo i pravda, religija, granice, bilo duhovne, bilo materijalne, domet u svakom pogledu.

U periodu pred nama na nebu će se odigrati još 4 pomrčine nebeskih tijela.

Evo točnih termina eklipsi do kraja 2020. (po griničkom vremenu):
21.6. u 6,40 sati na 0,21 Raka – pomrčina Sunca

5.7. u 4,30 sati na 13,38 Jarca – pomrčina Mjeseca

30.11. u 9,43 sati na 8,38 Blizanca – pomrčina Mjeseca

14.12. u 16,14 sati na 23,08 Strijelca – totalna pomrčina Sunca.

Ako nešto odlučujete tih dana, odluku donosite barem dan, dva nakon pomrčine jer će situacija tada biti bistrija, a vama sve jasnije.

Ko će najbolje proći?

I tko će najbolje proći do kraja 2020.? Svi oni koji žele ostvariti neke konkretne ciljeve, koji imaju smisao za praktično i dovoljno motivacije i otvorenosti da prepoznaju pravi trenutak.

Muljatori, licemjeri i lijenčine neće se dobro provesti, jer će svaka akcija biti vidljiva kroz trud i stvarna, vanjska djelovanja.

Od znakova u prvi će plan isplivati – Jarci.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh