Svaštara

Tri mečića spašena od smrzavanja u posječenoj ruskoj šumi

Nakon ilegalne sječe tri mladunčeta medvjeda ostala su bez skloništa u hladnoj ruskoj šumi.

Mečići - Screenshot

Tri mladunčeta spašena su od smrzavanja, a čovjek koji ih je pronašao podijelio je sa medijima emotivan, ali i snimak koji će nas natjerati da se zamislimo o tome šta radimo našoj planeti, prenosi “National geographic“.

Zbog ilegalne seče godišnje nestane hiljade hektara šuma. Posljedice po životnu sredinu su nemjerljive, ali su vidljive. Samo jedna od posljedica, koja se možda najbrže i javlja je to što mnoge životinje gube svoja staništa, izvor hrane, sklonište…

I upravo se to desilo prije nekoliko dana u Lenjingradskom regionu. Nakon ilegalne sječe tri mladunčeta medvjeda ostala su bez skloništa u hladnoj ruskoj šumi, a da stvar za njih bude još teža, nestala im je i majka. Pretpostvlja se da je majka bila u hibernaciji, kada su je bučne testere probudile i uplašile, pa je pobjegla.

Tri mečića našao je Aleksandar Fedotov, koji je i podijelio sa medijima ovu priču, da služi kao upozorenje. Mladunci stari šest sedmica, bez toplote majke, ne bi preživjeli u divljini ni čitav taj dan, prenosi DailyMail.

Hranio sam ih na tri i po sata“, rekao je, “jednog od njih morao sam da hranim na silu, jer je bio iscrpljeniji. Glavni zadatak mladunaca u tom periodu je da jedu i spavaju, zato smo morali da ga hranimo na silu kako bi preživio. Njih trojica su imali sreće da su grijali jedan drugog, inače ne bi preživjeli“.

Mečići se sada nalaze u prihvatilištu za životinje “Tver”, specijalizovano za rehabilitaciju divljih životinja.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh