Svaštara

Horoskop za konjukciju Saturna i Plutona: Koga očekuje težak i napet period (do 23. marta 2020.)

Horoskop – evo kakve nam udare sudbine donosi konjukcija Saturna i Plutona…

Horoskop - Radiosarajevo.ba

Nedavno smo imali egzaktnu konjunkciju dvije spore planete, Saturna i Plutona u znaku Jarcu. A uticaj ovog aspekta osjetit ćete sve do 23. marta, ali će ostavljati svoj trag i još puno nakon tog datuma. Iako vam se možda ovih dana nije desilo ništa spektakularno, taj uticaj konjunkcije je samo početak korijenskih promjena koje dolaze.

Konjunkcija ove dvije planeta je upravo to, buđenje straha, a s obzirom da se te planete nalaze u Jarcu, koji je zemljani znak i fokusiran na materijalno, egzistenciju, strukturiranje i planiranje, sada u svima nama nakon takvih vijesti javlja se crv sumnje i pribojavanje za vlastiti život. U smislu pitanja – Šta će biti sa mnom? Šta se sve može desiti? Sada razni strahovi izbijaju na površinu i kreću nam vlastita preispitivanja.

U tim trenucima zastajemo pokušavajući sebe smjestiti na pravo mjesto. Jesmo li na pravom putu? Jesmo li učili sve što smo trebali? Šta mi je dalje činiti? Koji su mi planovi za sljedećih nekoliko godina? Kojim putem da idem? Imam li previše ili premalo? Trebam li nešto promijeniti – više zarađivati, otpustiti neke ljude iz svog života, promijeniti partnera ili sebe? I puno je tu još pitanja koje nam se vrzmaju po glavi.

U ovom periodu shvatamo i sagledamo stvari realno kakve jesu, ali ujedno se pribojavamo zaista da pokrenemo nešto, jer postoji strah od neuspjeha. Zato radije čekamo, čekamo vrijeme da pokaže kada je pravi trenutak za delovanje. I zaista, sada nije pravi trenutak za neke nagle promjene, nego za stvaranje temelja za njih, polako i sigurno.

Sve se odvija u znaku Jarca, a on nikada ne djeluje brzo i naglo, on je stabilan i nije mu problem čekati. Vatrenim i nestrpljivim osobama ovo bi mogao biti frustrirajući period kada silom žele nešto, a kao da se ne mogu pomjeriti sa mesta, dok ostali svesno daju vremena jer znaju da će doći pravi trenutak za ono što žele.

Budite zato strpljivi, dajte sebi vremena, proanalizirajte sebe i situacije oko sebe, kao i druge ljude. Stvorite plan i temelje za puteve kojima želite krenuti te pričekajte pravi trenutak za to. Pravi trenutak dolazi ubrzo, već na proljeće, piše “Astro portal“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh