Svaštara

Šta znače brojevi na dnu plastičnih boca?

Znate li šta znače brojevi koji se nalaze na dnu plastičnih boca?

plasticne boce- poslovni.hr

Ti brojevi ne predstavljaju broj puta koliko se boca može koristiti, već identifikacioni kod koji predstavlja s kojim tipom plastike imate posla i kako se reciklira.

Za početnike, u SAD-u se najviše koriste brojevi 1, 2, 4 i 5 koji se odnose na flaše sa vodom, mlijekom, stisnutim bocama na vrhu i praznim medicinskim bočicama.

Brojevi 3, 6 i 7 nemaju svoje tržište u SAD-u, stoga takve vrste najviše završavaju na deponijama. To uključuje plastične kese, jednokratne čaše i prljave posude od hrane, prenosi “Radiosarajevo“.

The Number on the Bottom of Your Plastic Wants to Tell You Something

Do you know what those numbers in the recycling triangle on your plastic mean? Here's how they impact your recycling.

Gepostet von AJ+ am Freitag, 17. Mai 2019


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh