Svaštara

Priča koju vrijedi čuti: “Dok majka postoji znaj da te neko istinski voli”

Priča o majci koja je pobrala mnoge prijatne i pozitivne komentare na društvenim mrežama.

Gledam tu majku kako voli svoje dijete! Znate, ona je jako mlada majka ali istinski dobra majka. Ne samo da se vidi u rijecima nego i njezinim djelima, što je najbitnije. Kako ona dijete voli, osjetim na fotografijama, riječima dok priča o njemu, vremenu koje posvećuje njemu, snu kojega se odriče da bi njemu bilo dobro.

Kuću koju isprljanu ostavlja kako bi te minute provela s njim, jako često preumorno al’ u očima se vide iskre istinske požrtvovanosti i majčinstva, dok joj želudac ne prestaje ”pjevati” ona do sitosti hrani svoga anđela, dok jedva gledajući, prije spavanja moli anđele čuvaru mili, s njim ili s njom.

Dok ono lagano upija prave vrijednosti vjere i morala, dok ga drži za ručice kad pravi prve nesigurne korake a ne daje mu tablet ili mobitel da se u kolicima ”smiri”, ne svađa se s negovim /njezinim tatom jer sebično mora zadovoljiti svoju potrebu da bude u pravu, ne gledajući kako će se dijete osjećati dok sluša i gleda svađu a možda i bitku svojih roditelja (a toliko je takvih prizora ).

Nije to samo u meksičkim sapunicama, to je i kod nas. Vidim, čujem! Ne znam hoću li biti majka i kakva ću biti majka jer lako je pričati i drugima držati prodike o dobrom odgoju ali svako srce osjeća što je dobro i zna kakva majka ili otac su im uzori,piše Pult

Meni je ova majka uzor, meni je ova majka poticaj da se nikada ne predajem u svojoj borbi, meni je ova majka snaga kada se rastužim na sve abortuse, ostavljanje djece, ”čuvanje” od djece jer je ”previše” dvoje, ova majka je meni vjera kad mi se vjera pokoleba, ova majka je meni istina kada se istina zamagli u svijetu obrnutih vrijednosti i istambulskih i sotonskih konvencija.

Meni je ova majka pokretač kada se učini da ima previše onih koji čine loše svojoj djeci…. Meni je ova majka nešto posebno… Nešto više od onog što se opisuje riječima… Meni je ova majka Božje čudo, ali, znate zašto ?Zato što se najvećem Čudu Vječnosti moli za takav primjer majke! Koračaj ženo, uvijek hrabro, ali s istinskim osjećajem majčinstva zbog kojega se i umire!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh