Svaštara

Biti mama prema horoskopskom znaku

Biti mama pravi je izazov, no neki znakovi više su orijentirani na obiteljski život i roditeljstvo im jednostavno lakše ide od ruke, nego drugima.

Mama - Blogspot

U svakom slučaju, svaki znak ima svoj roditeljski stil – jedni su popustljivi, drugi zagovornici discipline, treći su control freakovi… Evo kakav si roditelj, ili kakav ćeš roditelj tek postati, prema astrologinji Angel Eyedealism koja je svoje uvide sažela za The Bump.

VODOLIJA (20. siječnja – 18. veljače)

Mame vodenjaci su slobodnog duha i pomalo van okvira. One potiču svoju djecu na obrazovanje i na to da ispune svoje snove. Mame u ovom znaku cijene individualizam, a kod svoje djece poticat će buntovništvo u pozitivnom smislu, kao i želju da mijenjaju svijet te uzađu iz svoje komfor zone. Vodenjaci vole sa svima biti prijatelji pa je moguće da s djetetom uspostave više prijateljski odnos i istovremeno imaju problema s uspostavljanjem autoriteta, piše Žena.

RIBE (19. veljače – 20. ožujka)

Vjerojatno najmanje praktične među znakovima Zodijaka, ribe se oslanjaju na intuiciju i svoje osjećaje. Mame ribe su nježne i suosjećajne. Dobro prepoznaju potrebe svoje djece, ali ih ponekad treba podsjetiti da djeci dozvole biti samostalnima. Mame u ovom znaku vole glazbu i talentirane su za umjetnost pa će to poticati i kod svoje djece, ali imaju lošu memoriju i nisu snalažljive u praktičnim aspektima života.

OVAN (21. ožujka – 19. travnja)

Mame Ovnice uvijek su u akciji, a svoju djecu potiču da se bave sportom i da borave vani, na zraku, a ne doma pred ekranom. One su žene koje vole i mogu sve napraviti same te rijetko traže tuđu pomoć. Hrabre su, progresivne, ali i najmanje strpljive od svih znakova Zodijaka pa se često trebaju podsjetiti da stanu i udahnu zraka.

BIK (20. travnja – 20. svibnja)

Bik je nježan i topao, posvećen kući i obitelji. Mame rođene u ovom znaku pune su ljubavi i strpljenja. Važne su im materijalne vrijednosti, pa će mama Bikica svojoj djeci osigurati sve što im treba. Praktična i tvrdoglava, svoje će potomke učiti vještinama potrebnim za uspješno preživljavanje i snalaženje u svijetu.

BLIZANCI (21. svibnja – 20. lipnja)

Ako si Blizanac, kao mama bit ćeš zaigrana, zabavna i pomalo infantilna. Tvoje raspoloženje često je nestabilno pa moraš naučiti kako stati s obje noge na zemlju i kako biti čvrsta kao roditelj. Blizanci brzo uče i znatiželjni su pa će mame Blizanci poticati svoje klince na stalno stjecanje novih znanja.

RAK (21. linja – 22. srpnja)

Račice su Majke Zodijaka – one su Majke svemu i svima. U društvu su sramežljive, ali u svoja četiri zida su živahne, opuštene i sretne. Često su izvrsne domaćice i kuharice. Mame u ovom znaku nerijetko su pasivne pa moraju izaći iz te pozicije kako bi svoju djecu naučile da se zauzmu za sebe. No, ako trebaju štiti svoju djecu, pretvorit će se u prave zmajice.

LAV (23. srpnja – 22. kolovoza)

Lavovi su zapravo velika djeca i trebaju punu pažnje. Znaju biti pomalo narcisoidni pa, iako su kao mama Lavice tople, velikodušne, vrlo zabavne i kreativne, mogu biti dramatične i imati potrebu da se natječu s vlastitom djecom. Moraju naučiti savladati svoj ego i preuzeti odgovornost.

DJEVICA (23. kolovoza – 22. rujna)

Djevice su pravi control freakovi, a kao mame opsjednute su čistoćom kuće i redom. Postaju hipohondri čim njihovo dijete zakašlje i tjeraju ga prati ruke 20 puta dnevno. S druge strane, inteligentne su i praktične, često briljiraju u matematici znaju kako s financijama – pa te vrijednosti prenose i na svoju djecu.

VAGA (23. rujna – 22. listopada)

Vage su najmanje sebične od svih znakova. Uglađene su i fine, a soju će djecu naučiti lijepom ponašanju i ophođenju s drugima. Vage su poznate po tome da će za svoju djecu izgraditi skladan dom i uvijek će se truditi da mališani dobiju ono najbolje što život pruža.

ŠKORPION (23. listopada – 21. studeni)

Škorpionke su izvrsne majke, one su strastvene i 100 posto predane svojoj djeci. Ljudi rođeni u ovom znaku su sve ili ništa tipovi, pa mame moraju naučiti umjerenosti i suzbiti svoju tvrdoglavost, sumnjičavost i ljubomoru. Ne poklanjaju svoje povjerenje olako, ali kad se to dogodi, izuzetno su lojalne. Svoju djecu mogu naučiti kako se oslanjati na vlastitu intuiciju i kako biti u doticaju s kreativnim impulsima.

STRIJELAC (22. studeni – 21. prosinca)

Mame rođene u ovom znaku najviše vole vrijeme provoditi vani, na otvorenom. Prve cipelice koje će kupiti svom djetetu bit će čizmice za planinarenje. Strijelac je vatreni zna pa nije baš pretjerano strpljiv, ali ako se naljute, brzo će se ponovno smiriti. Mame ovog znaka misle unaprijed, aktivne su i vole pustolovine, a svoju će djecu učiti optimizmu i radosti življenja. Strijelci obožavaju putovati pa će djeci rado pokazati svijet- i to ne putem Interneta nego uživo.

JARAC (22. prosinca – 19. siječnja)

Mame Jarčice poznate su po strogoj disciplini koju nameću svojoj djeci. Pomalo su krute i vole pravila, vrijedne su, pouzdane i imaju dobar moralni kompas. Možda nisu najnježnije i najtoplije, ali će naučiti djecu kako da budu odgovorna i kako da zarađuju za život.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh