Svaštara

Životne lekcije koje bi trebali naučiti prije 30-te, želja da ugodite svima vodi vas u očaj

Važno je na vrijeme naučiti životne lekcije kojima se sami učimo. Što prije savladate to bolje.

Dobra vest je da su mudriji ljudi spremni da svoja iskustva i ono što su naučili podele sa mladima u nadi da će im pomoći da bolje oblikuju svoju budućnost. Novac NIKADA ne može rešiti prave probleme: Novac vam može priuštiti lep dom, dobar auto, divne cipele, pa čak i određenu dozu sigurnosti i komforta, ali ne može, pak, popraviti lošu vezu ili izlečiti samoću.

Sreća koju donosi novac brzo bledi i nije ona koja je zaista bitna u životu. Sreća nije na prodaju. Ukoliko očekujete da će vas stvari koje kupujete oraspoložiti, nikada nećete biti zaista srećni. Usporite tempo: Usporite – Pustite život da se odvija svojim tokom.

Sačekajte malo da vidite gde će vas život odvesti i odvojite vreme da razmislite o svojim mogućnostima. Uživajte u svakom zalogaju hrane, odvojite malo vremena da osmotrite svet oko sebe, dozvolite osobi koja vam se obraća da kaže ono što želi da kaže do kraja. Priuštite sebi vreme da razmišljate i da se predomišljate. Prvi koraci koje ćete načiniti su ključni.

Ne možete udovoljiti svima: “Tajnu uspeha ne znam, ali tajna neuspeha je pokušaj da udovoljite svima” – Bil Kozbi. Nije neophodno da se slažete sa svima, niti da se svima svidite. Prirodno je da želite da se osećate prihvaćeno, voljeno, poštovano i cenjeno, međutim te kvalitete ne biste trebali steći gubitkom integriteta i na štetu vaše sreće.

Potvrdu koja vam je potrebna nećete dobiti od drugih ljudi, ona može da proistekne samo od vas samih. Progovorite, zauzmite se za sebe i imajte samopouzdanja, zahtevajte poštovanje i ostanite iskreni prema svojim vrednostima. Nećete uvek dobiti ono što želite:

“Život je ono što se dešava dok ste zauzeti pravljenjem drugih planova” – Džon Lenon. Uprkos vašim pažljivo skrojenim planovima i naporima na poslu, ponekad stvari jednostavno nemaju očekivani ishod, i to je u redu. Svi mi imamo očekivanja i “idealnu” sliku o budućnosti, ali najčešće to nije istiniti prikaz života kakav nas čeka.

Ponekad naši snovi propadnu ijednostavno se predomislimo na pola puta. Ponekad je neuspeh neophodan kako bismo pronašli pravi put i moramo prvo isprobati nekoliko stvari kako bi pronašli odgovarajući pravac u životu,piše Pult


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh