Svaštara

OTKRILA JE DA IMA TUMOR NA MOZGU: Ono što je uradio njen vjerenik ostavilo je cijeli svijet bez riječi!

Rekli su joj da ima najviše 18 mjeseci života.

Emili Nikolson - Gofundme

Emili Nikolson (24) iz Velike Britanije šokirala se kada su joj početkom 2016. godine ljekari rekli da ima tumor na mozgu – astrocitoma (najčešći oblik tumora na mozgu kod odraslih ljudi).

Godinu dana kasnije prognoze su bile još strašnije – rekli su joj da još ima između 12 i 18 mjeseci života. Plakala je dugo, ali odlučila je da obriše suze i nastavi s planovima za vjenčanje.

Međutim, ubrzo je uslijedio još jedan šok i duboko razočaranje. Vjerenik Džejmi Smit (24) ostavio ju je sedam dana prije vjenčanja, i to porukom na Facebooku.

Nesretna djevojka vjeruje da je to napravio zato što se naglo udebljala, a uzrok tome bili su steroidi koje je uzimala kao dio plana liječenja. Kaže da se u šest sedmica udebljala za pet konfekcijskih brojeva, dobila je 30 kilograma.

Napisao je da više ne želi da bude sa mnom i da me već dugo ne voli. Bilo je užasno. Plan je bio da se vjenčamo krajem 2016. godine, ali morali smo to da odgodimo do početka 2017. godine jer sam išla na operaciju. Pričali smo i o tome da bih mogla jajašca da smrznem kako bi jednog dana mogli imati djecu pomoću medicinski potpomognute oplodnje – rekla je, a prenosi “Daily Mail”.

Jasno je naglasio da me ne voli. Osjećala sam da je to zbog mog izgleda i onoga što mi se dogodilo. Sada ne osjećam ništa prema njemu. Povrijedio me, ali nema smisla uznemiravati se zbog toga. Moram biti jaka u svemu tome – rekla je.

Džejmi se brani i kaže da nije on ostavio Emili već je ona napustila njega.

Prije strašne bolesti, Emily je bila vrlo vitka i bila se modelingom. Verenika je upoznala u Australiji u koju se odselila 2012. godine sa mamom, tatom i bratom. Tamo je radila kao menadžerka i promoterka jednog kluba. On je sa Novog Zelanda.

Njezina majka Džoen Nikolson (51) prisjetila se kakva je bila prije bolesti.

Emili je išlo dobro u životu, imala je sopstvenu kuću i dobar posao kao menadžerka bara, a takođe je radila kao model i hostesa u noćnom klubu. Bila je živahna, zabavna i pomalo divlja. Uvijek je bila marljiv radnik. Cvjetala je, voljela život, a sada je sve nestalo – rekla je.

Da nešto nije u redu s njom posumnjali su nakon serije napada, ali u početku su mislili da je to zbog puno posla i stresa.

Svijet nam se raspao kada nam je ljekar rekao dijagnozu. Ne znam kako smo došli kući – dodala je.

Vratili su se u Veliku Britaniju i sada na sajtu GoFundMe.com pokušavaju da sakupe novac za pionirsku vakcinu, imunoterapiju koja bi joj mogla pomoći, a košta 30.000 funti. Emili je već uspjela da poživi duže nego što su ljekari prognozirali, a nada se da će pomoću vakcine dobiti još malo vremena, piše “24sata“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh