Svaštara

NIKAD NIJE DOSADAN: Blago vama ako ste u vezi sa OVIM ZNAKOM

Veza sa ovim znakom nikada nije dosadna. On je nepredvidiv pa vam je zabava zagarantovana. Sa njim ćete istinski uživati!

Horoskop - 6yka.com

Ako planirate nešto ozbiljno s njim, treba da znate nekoliko važnih stvari:

1. Veoma je inteligentan. Ako se zaljubite u njega, bolje se pobrinite da se vaši intelektualni nivoi podudaraju.

2. Samo djeluje da je hladan, ali nije. Ne vjerujte svemu što vidite. Treba mu vremena da vam se otvori.

3. Ima otvorena shvatanja. U krevetu vas očekuje vatromet. Obožava eksperimentisanje.

4. Ne voli lažnu ljubaznost. Budite iskreni. Ne folirajte se. Ne glumite ono što niste.

5. Mrzi konflikte. Voli mir i harmoniju.

Riječ je o znaku VODOLIJE.

Prema američkom psihologu, profesoru Džonu Gotmanu, postoje određeni tipovi parova koji će zauvijek ostati zajedno, piše “Novi.ba“.

Može li se predvidjeti koji će parovi ostati dugo zajedno, a koji ne? To nije baš jednostavno, ali profesor Gotman je decenijama istraživao parove i podijelio ih u pet grupa prema načinu ponašanja: tri tipa parova koji će dugo ostati zajedno i dva koji će se vjerovatno razići.

Pri tome je promatrao kako komuniciraju: njihove reakcije, uzbuđenje, mirne faze, njihovu samouvjerenost, njihove strahove. Ti se rezultati danas koriste u terapijama za parove širom svijeta.

Ova tri tipa parova će vjerovatno ostati zajedno cijeli život:

1. Parovi koji izbjegavaju

Ovaj tip parova izbegava sukobe. Generalno su manje emotivni, a više pragmatični. Često djeluju distancirano i neromantično – ali tako im odgovara. Njihov zajednički život je uhodan pa je ponašanje partnera predvidljivo. To im daje sigurnost i čini vezu vrlo stabilnom.

2. Parovi koji se cijene

Ovaj tip parova najradije svaki slobodni minut provodi zajedno – bez da jedan drugome idu na živce. Jako su pažljivi jedno prema drugome i imaju razumijevanja za raspoloženja i potrebe onog drugog. Takvi parovi se prepoznaju po tome što se jako međusobno cijene i lijepo govore jedno o drugome.

3. Živahno-impulsivni parovi

Veze ovog tipa drugima djeluju manje stabilno, jer parovi lelujaju između unutrašnje ljubavi i glasnih sukoba. Ali, dobro je sljedeće: koliko se brzo posvađaju, toliko brzo i oproste i pomire se – zbog toga će dugo ostati zajedno.

Ova dva tipa parova će se vjerovatno razići:

1. Neprijateljsko-distancirani parovi

Ovaj tip parova sličan je parovima koji izbjegavaju, ali razlika je u tome da kod njih partneri nemaju ništa zajedničkog: manje je zajedničkih interesa, nema zajedničkih hobija ili prijatelja. U svakodnevnim diskusijama neprijateljski se ponašaju.

2. Neprijateljsko-isprepleteni parovi

Za razliku od neprijateljsko-distanciranih parova, ovaj se tip parova često i rado svađa – ali u to uvlače zajedničke prijatelje ili porodicu, a čak i pokazuju jedno drugo u lošem svjetlu u javnosti i na društvenim mrežama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh