Misterije

Nova misterija pokorila internet: Zašto u snovima nikada ne vidimo mobilni telefon?

Korisnici društvenih mreža podijeljeni su oko toga pojavljuju li se mobilni telefoni u našim snovima.

Mobilni telefon - Twitter

Prema novoj naučnoj studiji, sadržaj snova razlikuje se kod muškaraca i žena. Ženski snovi često uključuju više razgovora, dok muški snovi češće sadrže fizičke aktivnosti.

Uprkos tome što svaka osoba sanja nekoliko snova svake noći, čak 95% snova zaboravićemo nakon buđenja.

Ipak, mnogi se pitaju zašto se mobilni telefoni pojavljuju u našim snovima toliko retko.

Jedan viralni tweet korisnika @zephyr_on_call postavlja pitanje:

“Kako to da je sada već 2023., a da niko nije smislio zadovoljavajuće objašnjenje zašto se mobilni nikada ne pojavljuju u našim snovima iako ih koristimo 12 sati dnevno?”

Prema Times of India, istraživanje je otkrilo da samo minimalan postotak odraslih žena (3,5%) sanja o mobilnim telefonima. Stopa kod muškaraca još je niža i iznosi samo 2,6%.

Uprkos statistici koja sugeriše da neki ljudi vide i koriste svoje iPhone ili Android uređaje u snovima, društvene mreže trenutno raspravljaju je li to zaista tako.

Neki korisnici tvrde da su sanjali kako koriste mobilni telefon u snovima, dok drugi to nikada nisu iskusili.

Postoji i teorija da mlađa generacija, koja je odrasla s mobilnim telefonima, češće sanja o njima, dok starija generacija možda nije imala mobilne u svojim umovima tokom kreativnih trenutaka mladosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh