Misterije

“Nemojte da se bojite”: Proročica Vanga je predvidjela velike svjetske TRAGEDIJE, imala PRECIZNE vizije

Mnogo je toga ostalo nedorečeno, neobjašnjeno i zagonetno.

Baba Vanga - Bljesak

Vanga nije, kao većina ljudi, smatrala da je smrt odlazak zauvijek: “Nemojte se bojati”, savjetovala je svojim gostima.

Htjela je sve da uputi na ono u šta je ona vjerovala i što je jedino za nju i bilo moguće. Smrt je samo prelaz iz ove u drugu dimenziju. Nikad u sobi nije bila sama.

“Duhovi su transparentni i bezbojni, poput vode u čaši. Ali oni sjaje, emituju svijetlo. Ponašaju se kao i mi, ljudi. Sjede, hodaju, smiju se, plaču… Ja zaspim, oni me probude i kažu: “Ustani!” I zato svima kažem: Nema straha, svijet neće umrijeti!”

Kao da gleda film, bugarska gatara prepričavala je hiljadama godina staru istoriju, a bila je i glasnik daleke budućnosti. Svi su željeli da znaju kako je ona vidi.

“Sjećate li se detalja nakon transa?”

“Ne, ne sjećam se gotovo ničega. Nakon transa vrlo sam iscrpljena i umorna gotovo cijeli dan.”

“Lažu li vas ljudi?”

“To je veoma rijetko. Većina se ne usuđuje da me laže.”

“Da li uzimate lijekove?”

“Ne, prije mnogo godina doktor mi je zbog pritiska preporučio tablete. Međutim, prestala sam da ih uzimam jer sam loše reagovala na njih, usta su počela da mi se suše, nisam mogla normalno da pomjeram jezik, bila sam pospana, a kad bih popila vodu, nije mi imala ukus vode.”

“Kako se opuštate?”

“U tišini. Zatvorim se u sobu i ne želim nikoga da vidim. Ležim na leđima u tišini. To je jedini način da se zaista opustim.”
I danas postoje žestoke rasprave o tome da li su slike i predviđanja koje je vidjela zaista njeni ili je riječ o nečemu drugom, mističnom i zagonetnom. Tolika je bila snaga, širina, dubina i preciznost njenih vizija.

Neki eksperti još i danas rade na dešifrovanju njenih riječi. Mnogo je toga ostalo nedorečeno, neobjašnjeno, zagonetno – kao poruka pod ključem. Dešifrovaće se vjerovatno, vjeruju mnogi, u godinama koje dolaze.

Vangelia je, kako je napisano u nekim ruskim novinama, bila ‘’fantastična realnost i istovremeno najzagonetnija istina’’.

Posjetioci su joj svakodnevno iznosili svoje tragedije, bolesti, boli, kao i vjeru u neograničene moći i nadu u duhovno i tjelesno ozdravljenje. Posjetili su je najveći svjetski moćnici, ali i siromašni iz njenog sela. Pripisuju joj da je predvidjela sudbine Hitlera, Putina, Gorbačova, Staljina, Lejdi Di, Džeki Kenedi, kao i najveće svjetske tragedije.

Kada je osamdesetih prorekla da će krajem vijeka Kursk prekriti voda i da će cijeli svijet plakati nad njim, Baba Vangi niko nije verovao. To proročanstvo prikazano je na nacionalnoj televiziji 1999. godine, što su mnogi ocjenili kao nešto što “nema veze sa razumom”.

Mislili su, naravno, na ruski grad Kursk. Njeni poklonici bili su ubjeđeni u istinitost izrečenog. U avgustu 2000. godine, ekspolozija uništila rusku nuklearnu podmornicu Kursk i ubila 118 mornara, preživjelih nije bilo. Mnogi su se tada sjetili reči baba Vange od prije dvadesetak godina, prenosi Objektiv.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh