Luda planeta

Penzionerka vidjela da nešto MRDA među BANANAMA: Ovaj prizor nije očekivala

Poslije inicijalnog šoka, ona je bliže pogledala slijepog putnika i zaključila da je “veoma sladak”.

Banane - Blogspot

Penzionerka iz Velike Britanije se šokirala nakon što je na gomili banana, pronašla slatku malu žabu.

Džen Đovinaco (71) je u okviru svoje nedjeljne rutine svratila do prodavnice da kupi voće. Ali, kada se spremala da pojede jednu bananu, primijetila je da se mali vodozemac ugnjezdio među njima, prenosi Metro.

Fotografiju možete pogledati OVDJE.

Ona ga je stavila u malu plastičnu kutiju, pa na radijator da se zagrije, a onda pozvala službu za zaštitu životinja (RSPCA). Ispostavilo se da je majušno stvorenje čak od Obale Slonovače do5.150 kilometra udaljenog supermarketa u Epsomu, u oblasti Sari.

Džen je sama istražila koja je žaba u pitanju i poprilično je sigurna da je to tzv. trščana žaba, koja obično živi u suptropskim ili tropskim ravničarskim šumama.

– Religiozno provjeravam da li ima paukova kad god kupim banane. Išla sam do sudopere da je ogulim kada sam primijetila nešto na njoj. Pogledala sam dole i pomislila: “Šta je to dođavola?” – opisala je penzionerka neobičan susret.

Poslije inicijalnog šoka, ona je bliže pogledala slijepog putnika i zaključila da je “veoma sladak”.

– Poslije dugog putovanja bio je pospan. Moj sljedeći korak je bio da ga zagrijem. Cijelu noć sam ga držala kraj radijatora i preživio je. Kao što sam rekla, bio je sladak, ali je zapravo nezakonito puštati uvezene vrste napolje – nastavila je Džen.

Još jedan zanimljiv podatak je da Lidl, kako piše Metro, stavlja logotip u obliku male žabe na banane koje su održivo uzgajane.

Žaba je na kraju odnesena iz penzionerkine kuće i provodi vrijeme u karantinu prije nego što je smjeste negdje,

Službenik RSPCA za životinje Luis Horton rekao je da je „mali slijepi putnik“ manji od novčića.

– Identifikovali smo žabu kao trščanu žabu sa planine Nimba, vrstu koja se obično nalazi u Obali Slonovače – kazao je on, piše Objektiv.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh