Luda planeta

Zbog ovakvog e-mail-a umalo da dobije OTKAZ: Pratioci u nevjerici zašto su šefovi željeli da je otpuste

Čitaoci su rekli da je ovo bila bruka i sramota za zaposlene.

Keti Herington - Facebook

Britanka Keti Herington doživjela je nenamjerno to da jedan njen tvit postane toliko viralan da nije mogla da shvati šta ju je u životu snašlo.

Keti je posljednje dvije godine radila u jednoj konsultantskoj firmi koja ne zapošljava puno ljudi, ali u kojoj vlada stroga hijerarhija u svakom pogledu. Što ona nije baš primijećivala.

Tako je Keti bila zamoljena da jednom prilikom do kraja smjene pošalje svima e-mail sa važnim podacima.

– Mejlu sam pristupila kao i svakom drugom. Najnormalnije sam sve napisala i poslala svima. Ujutro sam bila predmet priče na sastanku šefova. Željeli su da me otpuste. Bila sam u šoku, jer kad sam čula šta sam pogrešno uradila – smijala sam se – kaže Keti.

Ona je naime, poslala e-mail u kojem nije po redu obilježila imena zaposlenih prilikom slanja po njihovoj starosti i poziciji u firmi.

– U e-mail sam ubacila sve. Nikad nisam čula da neko u cirkularnim i-mejlovima obraća pažnju na to po kom su redosljedu neka imena obilježena. Trebalo je prvo da stavim ime glavnog šefa, ujedno i nastarije osobe u firmi, pa druge po redu po starosti, pa treće, ali i da nekako u taj redosljed uvučem i njihove pozicije. Svašta. Ponavljam, ostala sam u šoku – napisala je Keti na Tviteru.

Njen tvit šerovan je više desetina hiljada puta što pokazuje koliko su se i pratioci iščuđavali zbog cirkularne formalnosti tokom slanja i-mejla.

Keti nije otpuštena zbog toga, iako je jedan dio zaposlenih to tražio. S druge strane, sama je poslije nekog vremena otišla, ali nije navela zašto, prenosi Objektiv.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh