Luda planeta

Zbog nezgodnog prezimena cijeli život trpio maltretiranje: Kada ga je promijenio – odmah mu se desilo ovo

Dvadesetdevetogodišnji Trevor Bols (Trevor “Testisi”) iz Nju Džersija konačno može da živi život punim plućima. I to usred epidemije koronavirusa.

Depresija - Vecernji.hr

Muškarac čudnog prezimena poslije nekoliko mjeseci čekanja na to uslijed zastoja iz 2020. godine, dobio je zeleno svjetlo da promijeni prezime koje je sada Malen, jer je tokom života trpio raznorazne neprijatnosti, piše WNTA.

Kaže da je još u osnovnoj školi šikaniran od vršnjaka što se preziva Bols, kao i da nikad nije trenirao niti izlazio s djevojkama zbog toga. Stigmatizovan je do fakulteta, a tada je već bilo kasno da se vraća u normalne životne tokove. Sve dok nije riješio da promijeni prezime.

“Mogao sam da šutim i trpim do kraja života, ali zašto da se mučim ako ne moram? Sa advokatom sam došao sredinom prošle godine, dakle u najgore moguće COVID-19 vrijeme u opštinu i zatražio da promijenim prezime. Dugo me je mučila i birokratija, ali sada je sve gotovo”, naglašava Trevor Malen.

On dodaje da je puno puta bio na liječenju kod psihijatra zbog torture koju je trpio u mladosti.

“Razumijem ja te vršnjake. Uvijek je tako bilo i biće. Svako ko se po nečemu ružnom, smiješnom, trapavom, glupom ističe, biće na ‘tapetu’. Izdržao sam sve, puno puta okretao na šalu, ali više nisam mogao. Znate šta? Već se osjećam daleko bolje. Vjerovali ili ne, samo sedam dana poslije promjene prezimena dobio sam, možda sitnih ali za mene ogromnih 600 dolara na lutriji. To mi je bio znak odozgo da sam učinio pravu stvar”, istakao je Malen koji više nema prezime koje ga je uništavalo tokom života.

Kaže i da mu otac nije živ, a i da jeste, vjerovatno se ne bi bunio za ovo što je uradio, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh