Luda planeta

Šetala supruga na povocu, pravdala se da joj je to pas

U Kanadi je na snazi policijski sat, a jedna žena pokušala je, na neobičan način, da pronađe “rupu u zakonu”.

Povodac - Ilustracija / B92

Ona je odlučila da ulicama Šerbruka, koji je od Montreala udaljen oko 150 kilometara, na povocu prošeta ni manje ni više nego svog supruga, prenosi “B92“.

Kako je objavila jedna kanadska novinarka na svom nalogu na Tviteru, policajac koji je zaustavio ženu i njenog “ljubimca” upitao ju je šta to radi, a ona mu je rekla da je to na povocu zapravo njen pas.

Ovim je pokušala da izbjegne zabranu kretanja za vrijeme policijskog sata, jer ta zabrana ne važi za ljude koji moraju da prošetaju svoje kućne ljubimce.

Policajac je izjavio kako je “stekao utisak da ga žena namjerno provocira”, i napisao joj kaznu u iznosu od 1.500 kanadskih dolara (oko 970 eura), koliko je predviđeno da se plati u slučaju kršenja policijskog sata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh